freex Creative Commons License 2007.05.30 0 0 118
Mármint úgy értem a kérdést, hogy 40-es lenne a furatod, vagy van külső nagyobb cső, ami a furatban van, a 40-es pedig ebben van benne és megy a szivattyúra.

8-10 l kis udvarra jó, de ha már távolabbra viszem + slag hozzáadásával, csak 2-3 m-ig spriccel el jól összeszorítva. Ezért én vettem egy 1 m3-es műanyag tartályt (még van egy csomó használt eladó 9600 Ft-ért ha kell valakinek, csappal, fémráccsal, raklappal együtt), azt nyomatom tele a kútból. Erre pedig egy egy mezei obi-s centrifugál szivattyú csatlakozik, ami locsolásra bőven jó.

Külső (felszini) szivattyú max. 8-9 m-ig, de inkább 7-8 m-ig tud szívni, ennél mélyebbre mélykút szivattyú kell. Ami nem túl olcsó, viszont nagyon homokérzékeny. Ezért orosz búvárt használok, ami 70 m-ig emel. Ez olcsó és kisebb menyiségű homokot simán elvisel.

Hát 650 m2-hez rendes hozamu kút kell combos szivattyúkkal és öntözőberendezéssel. Ha már müxik a kutad, próbáld meg a hozamát megállapítani, abból már lehet tovább gondolkodni, hogy elbírja-e az "online" öntözést, vagy "puffereltetni" kell valami tartályrendszerbe.
Előzmény: ppmr (117)