truthw Creative Commons License 2007.06.13 0 0 248
Sziasztok!

Átolvastam az egész topic-ot és már most köszönöm a sok tapasztalatot, amit átadtatok. Lenne egy-két kérdésem, hozzáfűznivalóm, megállapításom.

A fórum alapján szétnéztem az Electrolux kombi-hűtők területén 150e-ig.

Meglátásom szerint a típusok a következőképpen osztódnak:
ENB jelűek a No Frost-osak,
ERB jelűek pedig hűtőtéri leolvasztósak.

(továbbá az első két számjegy a hűtő és fagyasztó térfogatot határozza meg valami nem triviális függvény segítségével :-) )

Namost akkor jól értem-e, hogy ennyi pénzért az egyetlen fagyasztó-jegesedés elkerülési technológia a no-frost? Oda nem is építhető automata leolvasztó, vagy csak nagyon drága (így felesleges) lenne?

Ha sűrűn (naponta 1x biztos) nyitom ki a fagyasztót, akkor valószínű szükségem lesz egy no frostosra, mert különben sűrűn kéne leolvasztanom?

Jól látom, hogy a no-frostosak mindegyike A osztály, tehát évenkénti többletköltségben is ki tudom fejezni azt, hogy mennyibe kerül nekem az, hogy ne kézzel olvasztgassam le a fagyasztót?

Namost én elolvastam ezt a technológiát <a href="http://www.hkvsz.hu/index.php?n=old&kod=123" target="_blank">itt</a>. Ha jól értem, akkor ez az egész hűtő jegesedésmentességéért felel. Akkor az e-boltban miért jelölik külön is, hogy automatikus leolvasztás van? Pl. leolv. Félreértettem? Kevés pénzért el kell döntenem, hogy melyiket jégmentesítem automatikusan: fagyasztót, vagy hűtőt? Vagy ez csak felesleges kihangsúlyozás? Akkor miért csak a drágábbaknál?

Másik kérdésem a 2 kompresszoros hűtőkhöz kapcsolódik. Ezek sajnos elég nagy eséllyel A-sok, nem A+-osak. Jól értem, hogy ennek az a lényege, hogy külön tudom leolvasztani a két részt? Illetve hogy ha egyiket nem akarom üzemeltetni, akkor az kikapcsolható?

Válaszaitokat előre is köszönöm.

Üdv:
Péter