gaigho Creative Commons License 2007.07.16 0 0 215
sziasztok!

én nem vagyok pomázi, de gondolkozom rajta, hogy oda költözzek. a szelistyei részen épülő új házakban akartam lakást venni, de ezt olvasom pomáz honlapján a rendezési tervben:

"A település belso úthálózatának lényeges változtatását fogja eredményezni a Huszár utca és a kapcsolódó Dera-híd forgalmi útként való kiépítése és csatlakozása a Beniczky utcához. Ez a megoldás lehetoséget teremt a községközpont forgalmi tehermentesítésére."
"A cél az, hogy a Kossuth Lajos utca ne legyen vonzó az átmeno forgalom számára. Ezáltal kellemes, környezetbarát helyzetet lehet teremteni, amelyben a parkolásra is több lehetoség adódik amellett, hogy az építészeti környezet rehabilitációja után a járda, kerékpárút, fasor kialakításával igen színvonalas, esztétikus városközpont alakulhat ki."

én ezt úgy értem, hogy a tervek szerint a főút jelenlegi forgalma teljes egészében át lesz terelve szelistyére a huszár utcára, gyakorlatilag az lesz a főút. szerintem ez elég fontos körülmény, és félek tőle, hogy sokan nem figyelnek fel erre, amikor ott vesznek lakást. ha ez a terv, akkor innentől kezdve nem olyan meglepő a szelistyei tesco ötlete sem, amiről már volt itt szó a fórumban.

lenne viszont egy kérdésem, mert valójában ezért kerestem ki a rendezési tervet: van bicikliút pomázra? szentendrére biciklizve próbáltam leágazni, de kevés sikerrel.