t3v3d3s Creative Commons License 2007.07.25 0 0 282
Hangosabb, de nem annyira hangos (anyukám Electroluxának szinte nincs hangja, az enyémnek határozottan van). Én a no frostomat soha nem cserélném le kézi leolvasztgatásúra, ha három ajtón áthallatszana éjszaka, akkor sem (de a konyhaajtón sem hallatszik át). Ha ismerősnek van, menj el meghallgatni hozzá.

A hűtőtér pedig igenis fagy belül, hisz ott is képződik pára, ami ha túlhűl, jég lesz belőle. Az enyémben ez csak akkor látható, amikor beteszek egy szobahőmérsékletű kaját, vagy meleg időben kitárom az ajtaját, és lecsapódik az üvegpocokra, de hamar felszívódik (ezért is szárít a no frost). Egyik nagymaminál viszont pár éves Zanussi van (talán B vagy C kategóriás), az elejétől fogva deresedik belül a hátfala. Időnként ezt a hűtő magától felolvasztja, aztán levezeti, belül lecsorog, kívül elpárolog. Az OFE tékában le van írva a működési elve mindkettőnek, bár kicsit régi.

http://www.ofe.hu/teka/t4/Index.htm

Az enyémre nem az volt írva, hogy total no frost, csak no frost, és sehol nem jegesedik. Miért építenének kétféle technikát egy gépbe? De persze nem tudom, ezt a saját logikám szerint vezettem le :)
Előzmény: Szlivvia (281)