Unua Creative Commons License 2007.08.13 0 0 79

A túl gyors fogyásba bele is lehet halni:

Hamarosan új műsorban méri össze fogyókúrás módszereik hatékonyságát Schobert Norbi és Béres Alexandra. A készülő valóságshowban két 6-6 fős, fogyni vágyókból álló csapat harcol majd a plusz kilók és egymás ellen. A 12 hetes játék ötletét a Blikk által megkérdezett orvos aggasztónak tartja.

 

A szakértők szerint a külföldi minta alapján készülő reality-show több mint egészségtelen, ez már életveszélyes. Az ausztrál változatban ugyanis előfordult, hogy egy versenyzőt kórházba kellett szállítani, az amerikai NBC által sugárzott műsorban pedig volt olyan versenyző, aki 11 hét alatt 50 kilótól szabadult meg. Pados Gyula doktor, a Szent Imre Kórház lipidosztály-vezető főorvosa szerint az ilyen hirtelen súlyveszteség egészségügyi károsodást okozhat. Semmiképp nem ajánlja a túlzásba vitt, radikális fogyókúrázást, ő a lassabb ütemben, fokozatosan, orvosi felügyelet mellett leadott kilók mellett foglal állást.

 

A két "csapatkapitány", Norbi és Alexandra arra törekszik majd, hogy az általuk kidolgozott egyéni stratégiák, a Súlykontroll, illetve az Update-módszer segítségével minél több zsírt olvasszanak saját csapatuk tagjairól, akik közül az nyeri a versenyt, aki a 12 hét letelte után a legtöbb leadott kilóval büszkélkedhet.

 

Alexandra szerint a műsor nem kettejük vetélkedéséről, ők csak eszközök lesznek a fogyni vágyók kezében. "Alapjában az ő személyiségük határozza meg, hogy mit bírnak, mennyire lehet terhelni őket" - mondta a Blikknek.

 

A versenyre már Norbi is készül. Ő állítja, az ő módszerével a játék ideje alatt akár 30 kilótól is meg lehet szabadulni. "Az én versenyzőim nem fognak éhezni. Esznek majd pizzát, hamburgert, csülkös pacalt, sőt, be is rúgatom őket. Három hónapig lesznek összezárva, kísértéseknek lesznek kitéve, de állítom, hogy vigyorogva fogynak majd."

Előzmény: b.viridis (61)