the soft cushions Creative Commons License 2007.08.13 0 0 151
az arcomat kaparom kinomban, komolyan.

1. "Hiszen annak az állitása, hogy a Föld gömbölyű (s nem lapos) s hogy a Nap körül kering a Föld ( s nem forditva) életveszélybe sorolta az állitókat!"

igen, csak "veletlenul" az eletveszely nem a tudosok reszerol fenyegette oket, hanem az egyhaz reszerol. ja, es nem mellesleg az mar nagyon regen volt, egy olyan korban, amikor az egyhaz barmit megtehetett. de mar kb 150 eve is pl darwin elmelete, ami a leheto legforradalmibb volt, es tokeletes ellentetben allt mindazzal, amit korabban gondoltak, nehany ev alatt csaknem teljes elfogadasra lelt, mert egyszeruen sokkal jobb magyarazat volt az elovilagra, mint barmi mas azelott (akik tovabbra se fogadtak el, azok is foleg tudomanyon kivuli ideologiai okokbol). ugyanigy, einstein relativitaselmeletenek is csak nehany ev kellett, h elfogadjak. monnyuk ehhez ugye kellett az is, h o pl le merje irni azt, h "ekkor es ekkor lesz egy napfogyatkozas, amikor ennek es ennek a csillagnak a helyet meg lehet figyelni, es azt mashol fogjuk latni, mint kene, megpedig pontosan ott, ahol az elmeletem szerint latszania kell. ha megse igy lesz, akkor az elmeletem nem er egy hajitofat sem".

na, ehhez kepest a vago altal sarlatannak nevezettek mikor tettek barmifele hasonlo kijelentest? mikor engedtek, h ellenorizzek az allitasaikat? segitek: soha, semmikor.

2. mutatnal legalabb egyetlen incifinci peldat, h a vago altal tamadottak kiserletet tettek a "bizonyitasra". mert en nem nagyon tudok rola. mutatnal egyet is kozuluk, aki szerinted tenyleg "ujat hoz", es nem egyszeruen visszael az emberek hiszekenysegevel?

3. uramisten. figyi, rovid bevezetes a demokraciaba: barkinek joga van masokat kritizalni, a masiknak meg joga van megvedeni az igazat, ha tudja. liberalisnak lenni nem azt jelenti, h nem vitatkozom senkivel, mert barmekkora baromsagokat hirdet, es barmennyi kart okoz vele artatlan embereknek, nekem kotelessegem volna "tiszteletben tartani" az "elveit".

egy kerdes: szerinted mit kell tennie egy liberalisnak, ha pl azt latja, h egy ember okollel veri a feleseget az utcan?

a. hivja ki a rendorseget, es kozben probalja megakadalyozni, h a ficko tovabb usse a not
b. menjen tovabb, hiszen - liberalis leven - nem akadalyozhat meg egy masik embert velemenyenek kifejteseben

(segitseg: amennyiben a b-t valasztod, halvany fogalmad sincs a liberalizmusrol)
Előzmény: Törölt nick (118)