Csigabiga01 Creative Commons License 2007.08.29 0 0 122

Szerencsére én nem vettem lakást a Baross u.-i társasházban, de más új építésűben sem hála Istennek!

 

Csak azt szeretném mondani kedves Csokigombocz, hogy szerintem vannak, akik olvassák ezt a fórumot. Én személy szerint, bár nem segíthetek, maxmiálisan együttérzek Veled, és nagyon sajnálom, hogy ilyen borzalmakon kell keresztül mennetek.

  

Sajnos az ilyen hozzászólók, mint Candides, a legjobb példái annak, hogy igazán mekkora sötétség van ma Magyarországon. Sajnos, kedves Csokigombocz, Candides szomszédsággal, soha nem lesz saját lakásod.

 

Candides egyébként, ezzel a helyesírásoddal az általános 5. osztályból is kibuknál.

 

Csokigombócznak egyébként igaza van, új építésű lakást csakis készen, megtekintett állapotban, jogerős használatba vételi engedéllyel  szabad venni. Sőt akkor a legjobb, ha inkább 1-2 éves házban veszel, mert addigra már a garanciális hibák is kijönnek.

 

Én is, idén tavasszal majdnem bebuktam egy ilyen új építésűt. Zugló egyik legnevesebb építtetőjétől akartam venni egy 40 nm-es incifinci lakást, 18 milláért. Ott ült velem szemben a 30-as cégvezető, a kis svájci sapkájában, meglehetősen agresszíven és pökhendien próbált meggyőzni, hogy azonnal szerződjek le vele, mert ez a legeslegjobb lakása, és bizony 3 hónap múlva kész lesz a társasház. "Csak" 12 millát kellett  volna 3 napon belül leraknom. Megkaptam a szerződést, amiben olyan elképesztő dolgok voltak leírva, hogy azonnal visszaléptem (semmi felelősséget nem vállalnak, beruházói hitel van a házon, használatba vételi ki tudja mikor, más bankhoz nem is lehet fordulni, csak ahonnan ők vették fel a hitelt, stb.)

 

Azóta eltelt 6 hónap, és a 2 épületből álló társasház természetesen nincs kész. A hátsó épület, amiben lett volna a mi lakásunk, körbe van állványozva, még az ablakok is hiányoznak, be sincs vakolva, nagy jóindulattal talán 60%-ban kész. És az építtető a mai napig azt írja a honlapján, hogy már csak az utolsó simítások vannak hátra, és átadásra kerül.  Használatba vételi? Már a szerződésben is rögzítik, hogy semmi közük hozzá, nem feltétele az átadásnak, lesz mikor lesz. És ezért a 40 nm-es kis patkányjukért, van aki fizet 18 milliót?! Azóta már eladták!

Az embereket tényleg ennyire meg lehet vezetni? Annak, aki egy ilyen házban vesz, tényleg ennyire mindegy hogy akár fél-1 év késéssel költözhet csak be? Hogy egy életen át törleszthet, egy lakásnak mégcsak nem is nevezhető kis odúért?  Az emberek egyébként ma mindent alírnak amit az orruk elé nyomnak? Rengeteg kérdés merül fel bennem.

 

Csokigombocz, sajnálom. Azt tudom javasolni, hogy inkább vegyél egy 2 szobás lakást egy városszéli, 20 éves panelben, hidd el, hamarabb lesz fedél a fejed fölött.  De jobban jársz, ha vidékre mész. Ez a város, már soha nem fog kimászni a mocsokból.