kábelbúvár Creative Commons License 2007.09.11 0 0 22

Jogerősen egy év két hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték Szikinger Istvánt. Az ismert jogász továbbra is kitart ártatlansága mellett. Szikinger lőfegyverrel való visszaélés miatt kapta a büntetést. Az még nem dőlt el, hogy folytathatja-e a per miatt kényszerből megszakított ügyvédi hivatását. Az alkotmányjogászként is rendszeresen megnyilvánuló Szikinger szerint pere alatt súlyos jogsértések történtek.

 

Szikinger még évekkel ezelőtt egyik ügyfelétől átvett egy kazettát, amiben egy pisztoly volt. A pisztolyt átadó hölgy férjét meggyilkolták, és a nő azt akarta, hogy ne keveredjen gyanúba a fegyver miatt. Szikinger azt állította a bíróságon, hogy nem tudta hogy mi van az általa átvett kazettában. A bíróság szerint azonban Szikinger pontosan tudta, hogy mire vigyázott. A kazettát átadó nő is felfüggesztett szabadságvesztést kapott.

 

Szikinger egyik legismertebb védence Tasnádi Péter volt. Alkotmányjogászként rendszeresen nyilatkozott a tavalyi rendbontások és a rendőri erőszak kapcsán.

INDEX

 

:(