SzGergely Creative Commons License 2007.09.13 0 0 146

Sziasztok!

 

Igazad van az ebay-en sőt nemcsak az ebay-en hanem bármely pilótaboltban az USA-ban be lehet szerezni olcsóbban a Jeppesen könyveket. "DE, 

 abból nem fogod megtanulni az európai v. magyar tananyagot mert 60-65%-ban máshogy vannak a dolgok ott. (én tudom ugyanis 0 órától -CPL,ME,IR-ig (425 óra) New Yorkban tanultam repülni)  és a Jeppesen könyvek jók de akkor ha itthon tanulsz akkor nem ajánlom.

Továbbá azt hiszem hogy aki kifizeti a PPL 1-1.5 millió Ft-os árát annak inkább örülni kellene hogy valaki összeszedte a teljes tananyagot és kiadta 15 000-ért ,mert oktatóként látván az itthoni növendékek elméleti felkészültségét elkeserítőnek találom a jelenlegi helyzetet és remélem hogy ez a könyv változtatni fog ezen a dolgon. (ugye a hatóság vizsgáztatási szokásai miatt szinte mindenki minden elméleti vizsgán puskázik és nem hullik ki a "férgese" ezért aki megkapta az SPL-t az azt hiszi hogy ő már mindent tud ezáltal nem is igényel később egy egy igényesebb könyvet.)

A gyakorlati órák alatt is folyamatosan karban kellene tartani az elméleti tudást mert akkor érti meg a dolgok lényegét a legtöbb növendék és arra szintén alkalmas a könyv.

A korábban emlegetett könyvek pedig meg sem közelítik ennek a kiadványnak a részletességét és használhatóságát.

A másik fő probléma a "magyar" hozzáállás ugye hogy van egy könyv és beszkenneljük lemásoljuk (vagyis lopunk) és onnan CD-n terjesztjük kézen közön.

Szóval inkább örüljünk hogy végre megjelent egy ilyen átfogó kiadvány megfelelő minőségben és a maga nemében abszolút elsőként kis hazánkban.

 

 

 

 

Előzmény: Tamasssss (140)