Barátocska :) Creative Commons License 2007.09.14 0 0 5660
Nagy élvezettel olvastam a rózsaszín elefánt felbukkanásának esélyeirôl szóló logikai levezetésedet, kiváló!! :)))))))))

Nade.

amugy a kulonbozo hitek ertekessege (lehet, h ez rossz szo, csak lusta vagyok jobbat keresni) kozott tapasztalati uton lehet kulonbseget tenni.

Nem értek egyet a "hitek" értékességének általad meghatározott definíciójával. Ugyanis, ha abból indulunk ki, hogy az élet értékeit nézzük, semmivel sem látom értékesebbnek abban hinni, hogy e-egyenlô-emszercé-a-négyzeten, mint azt, hogy van Isten, vagy léteznek szellemek. Ugyanis amikor valaki "választ" a hitek között, akkor számára az lesz a valóság (lásd Nash), és ennek alapján fogja élni az életét. Így tehát, valaki csak az anyagban hisz, akkor minden csapás, ami az életben éri, egy szörnyü, igazságtalan támadásként lesz értékelhetô, ettôl pedig depresszióba zuhanhat és öngyilkos lehet, míg egy istenhívô esetleg látja további értelmét az élet folytatásának.

Ezt csak példaként hoztam fel, de minden másra is igaz lehet. Te megkülönbözteted a sikeresség alapján a különbözô hitek megalapozottságát, de nem biztos, hogy az az ember lesz a legsikeresebb, aki a legjobban méri fel, hogy miben érdemes hinni. Lehet, hogy egy fogadást elveszít, de elképzelhetô, hogy hosszú távon ô jár jobban. (Na, ez jó messzire vezet :))))
Előzmény: the soft cushions (5656)