Törölt nick Creative Commons License 2007.09.14 0 0 156
A recept amit be is linkeltem így adta meg. 2x próbálkoztam az elsőből nem lett mozzarella egyrészt mert a tej nem volt elég zsíros másrészt nehéz értelmezni, hogy most milyen erős meg mennyi citromsav is kellene. a második próbánál már csak kevés citromsavat alkalmaztam. Az oltón rajta van mennyikell belőle.
Egyébként számos helyen regélnek a tej megfelelő savanyúságáról.
Mindenesetre a 2. próbára jó lett. Igaz a kihozatal nem volt nyerő de ez azért van mert nem tudtam normális kicsöpögtetést produkálni.
Az első própából maradt sajt ami nem lett mozzarella viszont 1 hetes érés után kemény sajtocskává érett. Igaz ízetlen de sajt.
Lehet kapni sajtkultúrát is. Vajon azt az alvadékhoz kell keverni vagy már a tejhez?
Mikor lehet és érdemes sózni ha ízesebb sajtot szeretnénk?
Előzmény: 8472-es faj (155)