Törölt nick
2007.09.14
|
|
0 0
156
|
A recept amit be is linkeltem így adta meg. 2x próbálkoztam az elsőből nem lett mozzarella egyrészt mert a tej nem volt elég zsíros másrészt nehéz értelmezni, hogy most milyen erős meg mennyi citromsav is kellene. a második próbánál már csak kevés citromsavat alkalmaztam. Az oltón rajta van mennyikell belőle. Egyébként számos helyen regélnek a tej megfelelő savanyúságáról. Mindenesetre a 2. próbára jó lett. Igaz a kihozatal nem volt nyerő de ez azért van mert nem tudtam normális kicsöpögtetést produkálni. Az első própából maradt sajt ami nem lett mozzarella viszont 1 hetes érés után kemény sajtocskává érett. Igaz ízetlen de sajt. Lehet kapni sajtkultúrát is. Vajon azt az alvadékhoz kell keverni vagy már a tejhez? Mikor lehet és érdemes sózni ha ízesebb sajtot szeretnénk? |
Előzmény: 8472-es faj (155)
|
|