Nagylexikon Creative Commons License 2007.09.14 0 0 5678
Ha definiálom a pontos feltétel rendszert akkor a tényeket pontosan tudom közölni.
az 1+1 esetében erre elég a számrendszer.
A gravitáció tömegvonzást jelent, ennek mértéke változik az űrben való elhelyezkedéstől, valóban. De csak a nagysága változik, meg az iránya, a jelenség maga nem.
Ha azt állítom, hat rám a gravitáció, akkor arra gondolok, hogy az az erő hat rám ami a föld fele húz, F=m*g ahol m a saját súlyom kg-ban, g magyarországon: 9,81 m/s2
Azonban nem kell definiálnom a feltételeket, ha az általánosan elfogadott mérési alapkövetelményeknek tesz eleget ( a földön mérek, szobahőmérsékleten, tengerszint körüli magasságban)ha bármely feltétel befolyásolja a mérési eredményt, akkor azt kell megadni pontosan.

az 1+1=2, ugyanis tizes számrendszerben gondolkodunk. ha azt mondom 1+1=10 akkor hozzá kell tennem, hogy bináris számrendszerben.

"Ami pedig a hit erejét illeti, az elsősorban önmagunkra vonatkoztatva hat, de a közeli hozzátartozók esetében sem reménytelen"

A hit és az önszuggeszió nem ugyanaz. Az önszuggesszió működő pszichikai jelenség, hit az pl, hogy van élet a halál után, és én üdvözülni fogok, mert Isten akarata szerint élek.
A halál utáni életre és az üdvözülésre nincs bizonyíték.