Iván Gábor Creative Commons License 2007.09.27 0 0 5795
Írásomban kicsit pontosítotam ezt a részt:

Tényeket Tisztelők Társasága nevet vették fel, mert szerintük a szkeptikus szó, az ateista szóhoz hasonlóan pejoratív hangzásu. Másrészt egyből belementek egy önellentmondásba is, mert már az alakuló ülésen kikötötték, hogy a vallásokat és az egyházakat nem kritizálják. Csak hogy Carl Sagan is leírta könyveiben, hogy ez így nem működik. Saját szóhasználatommal, nem lehet egyszerre Gyurcsók Józsefet támadni és közben Jézus csodáit nem is annyira hallgatólagosan, hanem inkább nyíltan dicsérni. Ez kettős mérce.

...Szóba kerültek az egyházak. Azt hiszem, hogy nekünk(ez a legfontosabbnak tartom) van egy látens szövetségesünk, akiket perbe lehet hívni magunk mellett. Jézus isteni eredetét az Újtestamentum a csodáival bizonyítja leginkább. Kézrátéttel gyógyít leprást, a vak lát, a sánta újra jár. Halottakat támaszt fel...

...Miért nem szólítjuk meg az egyházat? Szólaljanak meg ebben az ügyben!" Az idézet forrása:

Vágó István:A Természet Világa pótfüzete, SZKEPTIKUS LAPOK 2. szám, A média felelősége 1998. szeptember 10.oldal

Tehát a hazai szkeptikusok a babonaság ellen szerettek volna küzdeni egy babonasággal szövetkezve az oldalukon. Az Egyetemes Szeretet Egyházat és vezetőjét támadták és a támadásukat egy másik egyház mítoszaival szerették volna közömbösíteni, vagy lehetetlenné tenni.

http://vilagnezet.blog.hu/2007/09/24/miert_ne_irj_a_szkeptikus_tarsasag_blogj