Törölt nick Creative Commons License 2007.10.04 0 0 5820
Nem, a filmet nem láttam. Viszont egyet s mást ettől még tudhatok. Pl. a NatGeo stílusáról, arról, hogyan készülhetnek az ilyen "dokumentumfilmek", esetleg huszadkéz helyett másodkézből is van infó az esetről (ld. Malcolmnak a belinkelt dikkben idézett mondatait). Esetleg tudok pár dolgot a tudományos újságírás árnyoldalairól, a szenzációhajhászásról, arról, hogyan végzik jobb sorsre érdemes tudományos eredmények is bizonyos újságírók karmai között. Ha minden ilyet bevennél, akkor pl. tudhatnád, hogy a tudósok bebizonyították, hogy van még 3 extra dimenzió mm-es nagyságrendben, de azt is tudhatnád, hogy azt bizonyították, hogy 7 extra dimenzió van, sőt szinten minden nulla és 7 közé eső számmal kifejezett hasonló állításra lehetne idézni ilyen NatGeo-dokumentumfilm szintű bizonyítékot.

Ne légy hiszékeny!

Persze, nyugodtan lehet eleged :) Lehet, hogy le kellene inkább ülni és elgondolkodni, de nem kötelező. Mindenki olyan illúziókba ringatja magát, amilyenekbe akarja. Kényelmes dolog az illúzió, el tudom képzelni, bár nem tudnék úgy élni.

"Lehet, hogy ma az ilyeneké a világ, mint amilyenek ti vagytok, de én ebből nem kérek. Mélységesen elegem van ebből a topicból. "

Kik azok az "ilyenek" meg a "ti", és mi az, hogy "miénk a világ"? Ez a kényelmes világmagyarázatok közé tartozik. A keményen megszenvedett, kiizzadt eredmény és a soha véget nem érő munka helyett.
Előzmény: emsworth (5819)