Törölt nick Creative Commons License 2007.10.05 0 0 5835
Ezek már nem hipotézisek.

1. Pontosan tudom, hogy nem annak a filmnek az összefoglalóját raktad be, amit a NatGeo-n láttál.

2. Pontosan tudom, hogy legalább 3 különböző film van, és ebből az eredeti, élő adás a Channel 5 tulajdona, amit nem is láthattál.

3. Pontosan tudom, hogy annak a filmnek az összefoglalójában, amit láttál, nincs szó varázsvesszős emberről.

4. Pontosan tudom, hogy az általad berakott összefoglaló egy másik filmé, amit nem is vetítettek itthon, főleg nem a NatGeo műsorában. Csak ebben az összefoglalóban szerepel -- mellékmondatként -- a dowsing, és még ott se szerepel olyan, hogy ezzel találták volna nem, nem pedig a GBR-rel.

5. Pontosan tudom, hogy a radaros ember beszámolója szerint látta a gépet, sőt olyan darabokat is, amiket már nem ástak ki.

6. Pontosan tudom, mely cégek és mit csináltak az ásatáskor, és ebbe a varázsvesszős ember nem fér bele.

Ezzel szemben ott van egy emsworth nevű nick "say-so"-ja, aki -- állítólag -- látta a műsorban, ahogy állítólag a radaros felsül, a varázsvesszős meg megmondja a tutit. Ez a nick annyira megbízható forrás, hogy a NatGeo által leadott műsor összefoglalója helyett egy másikét idézi be, mert abban szerepel a "dowsing" szó. Ez még azt is kérdéssé teszi, hogy Te láttad-e egyáltalán a szóbanforgó műsort. Eredetileg így hoztad fel:

>>>>>
A filmet nem az elejétől láttam; a National Geographic honlapján megtaláltam a sztori összefoglalását.

Egy vadászrepülő nyomában
Egy angol vadászgép-pilóta London légterében megváltoztatta a 2. világháború menetét. Ray Holmes, amikor felismerte, hogy egy német bombázó a Buckingham palotát vette célba, hatalmas bátorságról tanúságot téve - lőszer hiányában - saját gépét vezette neki a támadására készülő német bombázónak. Az ütközés következtében a német pilóta életét vesztette, Ray Holmes viszont épségben le tudta tenni megrongálódott gépét a Buckingham Palace Road aszfaltjára. A film megszólaltatja a 89 esztendős pilótát, és csatlakozik a szakértőkhöz, akik egy forgalmas londoni kereszteződés burkolata alatt kísérelnek meg nyomára bukkanni a híres repülőgépnek.

A történet így hiteles; a varázsvessző is ekkor jutott szerephez.
>>>>>

Kicsit gyanús az egész...

Ennek a nicknek higyjek, minekutána elég kiterjedt infóhalmazt bányásztam össze a netről, és minden tételesen ellentmond neki? Az általad beidézett összefoglaló forrás az egyetlen ezzel a vadászgéppel kapcsolatban, ahol a "dowsing" szó egyáltalán előfordul. A sok másikban meg nem. Mindenhol máshol azt írják, hogy a régi fényképek, beszámolók meg a GPR segítségével találták meg.

Hmmm... nem kérsz Te sokat tőlem?
Előzmény: emsworth (5834)