Nati23 Creative Commons License 2007.10.23 0 0 219
Bocsi a késői válaszért, de néha nagyon összejönnek a dolgok. Azt olvastam, hogy sajtot nem jó teljesen friss tejből készíteni. Legalább 1 naposnak kell lennie, hogy megfelelő legyen a tej savfoka. Amúgy a tej amivel dolgozok édes ízű. Azt mondják ilyen a jó tej. Azt nem tudom, hogy a tejet a hűtőben tartsam 1 napig, vagy szobahőmérsékleten. Sok még a kérdés ami bennem van. Vettem sajtkultúrát és azzal érleltem most a tejet. Reggelre az egész tej olyan lett mint a tejszín. Nagyon kíváncsi leszek az eredményre. Nem tudsz valami jó szakkönyvet amiből lehet okosodni? Van egy, de jó lenne3 több helyről is információ. Szeretnék a sajtkészítéssel komolyan foglalkozni. Van egy 15 méter mélyen lévő tufahegybe vájt pincénk az udvaron, amibe 10 fok van nyáron is. Azt olvastam, hogy az ilyen hely tuti a sajt érlelésére.
Előzmény: 8472-es faj (218)