kovimann Creative Commons License 2007.11.11 0 0 251
Szia taffy!

Krémsajtot készíteni baromi egyszerű, egyszerübb mint gondolnád! A tejfölbő kell kiindulni! Kell még hozzá egy tiszta konyharuha! A konyharuát kiterítjük és a közepébe belerakjuk a tejfölünket. Ezekután a konyharuha 4 sarkát összefogva felakasztjuk valahova csöpögni! Nem lesz intenzív csöpögés, de vizet (írót) fog veszíteni a tejföl! Mindenképpen hideg helyen végezzük.
Egy napi csöpögtetés után kis sóval+cukorral ízlés szerint izesítjük. Aki szereti a hagymát tehet bele metélőhagymát is! Nekem nagyon bejön!!!!!!! :)
Legjobban a Magyaros Krémsajtra tudom hasonlítani, szerintem még arra is ráver! :)
A joghurt "receptjét" gondolom ismered/ismeritek. Ha nem akkor majd mondom azt is.

Válasz a kérdésedre: Én 70Cfokos vizzel "melegítem" az alvadékot mert így lesz finom a sajt! Kóstoltam már olyan sajtot ahol minden lépést betartottak, kivéve ezt a vizeset, magyarul savójával együtt melegítették, hát nagyon nem jött be!!! :(((( Nagyon reős íze volt, de talán még ez sem elég jó kifejezés! Én azt ajánlom neked, hogy az általam leírt módon próbálkozz! Kultúrád van?
Előzmény: taffy (238)