gagarin- Creative Commons License 2007.11.12 0 0 15
Üdv mindenkinek!

A Hetes busz másik szervezőjeként jelentkezem.

Szomorúan olvastam a Dakar topikon az indulatos és személyeskedő hozzászólásokat. Nincs ennek értelme... maga a B2B szellemisége sem erről szól.

Anno, amikor képbe kerültek, mi kissé aggódva figyeltük a másik (majd harmadik) buszos csapat jelentkezését, mivel rengeteg időt (nomeg pénzt) feccoltunk ebbe a projektbe, tudtuk, hogy a többi hasonló kezdeményezés elhomályosíthatja a a Hetes busz projekt újdonságát, az ötlet újszerűségét és egyediségét.

De ez ellen persze nem tudtunk mit tenni, ez egy nyílt nevezésű "verseny", mindenkinek szíve joga, hogy benevezzen, felkészüljön és élvezze az utat.

Anno mindkét csapat megkeresett, először a Hungarian Bus team, ahol visszahívást kértek, amikor ezt megtettem, a titkárnő annyit mondott, hogy a főnökei mindenképpen beszélni akarnak velem erről a projektről, de most épp külföldön vannak, ha visszajöttek, feltétlenül keresnek.
Ez azóta sem történt meg, nyilván alább hagyott a lelkesedés.

A másik ember a BKV csapat egyik szervezője volt, aki szintén elég sürgősen akart velem beszélni, majd amikor visszajeleztem neki, hogy X nap Y órakor talákozhatunk, nem jött válasz, írtam egy SMS-t is neki, azután sem jött válasz.

Ebből mindenki szűrje le azt, amit akar.

De a lényeg:

Mi büszkék vagyunk arra, hogy a mi ötletünk volt az, hogy busszal (és egy csuklós Ikarus-szal!) vágunk neki a Budapest-Bamakónak, arra, hogy ameddig eljutottunk, azt önerőből tettük, még ha nehezen is.
Én nem mondom azt, hogy az a két cég - akik tudtommal a szomszéd műhelyekben készítik fel a buszaikat, látták a már készülő buszunkat és dumálva a szerelőkkel, mérnökökkel néhány hét múlva jelentkeztek a túrára - lenyúlták az ötletünket, mondjuk azt, hogy nekik is megvilágosodott, milyen jópofa dolog ez. Vagy valami.

Nyilván más úgy felkészülni, hogy az embernek nincsenek anyagi gondjai, annyit költ, amennyire szüksége van, hiszen buszokat gyárt (vagy százasával vesz). Nem tölt heteket és hónapokat azzal, hogy megpróbáljon szponzorokat keresni egy olyan projekthez, amit kivételesen van is érteme szponzorálni. A többiről nem is beszélek.

Azt azonban senki ne akarja elhitetni velem, hogy (példánál maradva) a BKV szponzori pénzekből indul el ezen a túrán... két irószer forgalmazó és egy lízingcég állja a több tízmilliós számlát... tíz évig dolgoztam a reklámszakmában, pontosan tudom, hogy működnek a dolgok :)

Mi nem tudunk versenyezni (és nem is akarunk) a BKV PR gépezetével.
De büszkék vagyunk arra, hogy miután egyetlen sajtóközleményt adtunk ki, több napilap több rádió és internet portál foglalkozott velünk, csak velünk, maguktól, csak azért, mert érdekesnek találták azt, amit csinálunk. Mert egyedi, alulról jövő, néhány bolond ember őrült ötlete. Arról, hogy jó és szerethető dolgo, amit csinálunk, naponta győznek meg a gratuláló és szurkolói levelek.
Bárcsak néhány marketinges is felismerné végre a kínálkozó lehetőségeket...

A többi buszos csapattal jómagam is szívesen találkozom, mi is terveztünk közönségtalálkozót tartani.

Üdv,


g.

www.hetesbusz.hu