freex Creative Commons License 2007.11.13 0 0 500
Szia!

Köszi a választ. Nálunk még elmenne, mert a meglévő kutamnál 16 m körül van a vízadó, de fateréknál 50 m mély kút volt. Szóval oda mindenképp gépesített fúrás kellene. Viszont ahhoz meg legalább 140-es furat kellene, hogy a 125-ös csőbe be lehessen rakni a búvárt. Ekkora átmérőjű és ilyen mély furatot meg szerintem a 40-50-es pvc nem bír ki.

Egyébként a sok rábeszélés hatására a ruszki csettegőmet kicseréltem egy csőbúvár szívattyúra. Elég olcsón vettem, 10e Ft-ba került 38m 220-as kábellel és 38m 1"-os tömlővel és 1 visszacsapó szeleppel.
Most azt tapasztalom, hogy amíg a ruszki búvárral ki tudtam szedni közel 1 m3 vizet egyszerre, ezzel csak olyan 400-500 litert. Elég érdekes, mert egy darabig hangja sincs, egyszer csak elkezdem hallani a hangját ahogy fogy a víz, majd elkezd olyan buborékos hangja lenni, a vizet pedig köpködve tolja ki. Ilyenkor attól félek, hogy mivel alsó szívású és kiszívja a vizet maga alól, esetleg hűtés hiányában leéghet. Lejjebb meg nem merem engedni, mert ha közel teszem az aljához, felszippantja a homokot, ami köztudottan rövid távon hazavágja a járókereket.
Valószínűleg a kishozamú ruszki esetében valamennyire tudott utánatöltődni a kút, most viszont hamarabb kiszívja a vizet, mint amennyi utána tudna termelődni.
Még várok, hátha javul a helyzet, esetleg addig próbálom leengedni, amíg még tiszta vizet nyom.

Üdv,
FreeX
Előzmény: fúrós (496)