Törölt nick Creative Commons License 2007.11.16 0 0 285

Mi vagy te, főnök ?? Az utasíthatja a beosztottját !!

 

Ha tisztában lennél a témában érintett tulajdonos, illetve bérlő jogaival/kötelességeivel, nem írnál hülyeségeket. 

 

Egy bérleményben a megfelelő fűtés megoldása nem a bérlő feladata, hanem a tulajdonosé! Esetleg egyedi megállapodás szerint ez változhat, pl. szerződésben szabályozzák, hogy a kéményt mégis a bérlő teszi rendbe saját költségén, de akkor cserébe mondjuk kizárólagos bérleti jogot kell szavatolnia a tulajdonosnak mittomén 5 évig. Ha pedig ennek valamely okból nem tesz eleget, akkor időarányos számítással meghatározva, ki kell fizetnie a kéményre fordított összeg még jogos részét a bérlőnek.

De normál esetben a tulajdonos feladata a fűtésmegoldás. A bérlő bérleti díjat fizet, illetve a fűtés/többi használati akármi üzemeltetési költségét (gyk.: rezsit). 

Amennyiben a tulajdonos normális fűtést nem biztosít -mint itt is-, akkor a bérlemény télen emberi tartózkodásra alkalmatlan.

Abban az esetben persze lehet ez másként, ha a felek külön rögzítik, hogy a bérlemény fűtés nélküli, illetve, hogy a meglévő kényszerfűtés költségeivel -jelen esetben, irdatlan drága villanyfűtés- a bérlő tisztában van, és vállalja annak anyagi vonzatait.

DE!!! Még ebben az esetben is áll a második felvetésem, miszerint ha a hölgy összeadja a költségeket -óccsó bérlemény+horror energiaszámla-, akkor annyiból már bérelhetne egy normális lakást, vagy házrészt is.

Nem tudom mi itt a problémád?

 

Az meg a történet ismeretében elég nagy hülyeség, hogy a közös költséggel jössz, mert egy bérlemény esetén az a legkisebb tétel, mondhatni, nem oszt nem szoroz akkor, ha a bérleti díjra és/vagy a rezsire horror összegeket kell fizetni.