barka Creative Commons License 2007.11.20 0 0 14452

"Persze, vitriolba mártottam a billentyűzetet, mert értésedre akartam adni a valóságot. Hogy látom én azokat, akik a jézusi tanok alapján tartják utálatosnak a másságomat, a melegeket és vetik el a melegházasságot. Így aztán nem neked szólt személyesen a vitriol."

 

Kösz, hogy nem nekem címezted, de szerintem túlérzékenyen reagálsz egy olyan dologra, aminek jelenünkben már nincs jelentősége. Ugyanis szerintem manapság már teljesen mindegy, hogy Jézusnak mi lett volna a véleménye a homokosságról, ha netán megkérdezik. Jézus erkölcsi nagysága sokkal fontosabb ennél és csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy ez az erkölcsi nagyság az ember számára, legyen az heteró vagy homó, elérhetetlen. 

 

"Házasság -Te írtad- mózesi törvények szerint. Szigorúan. Szigorúan, akkor alárendelve a nő a férfinak, holtodiglan!"

 

Én írtam, de ezek - legalábbis a Biblia szerint - Jézus gondolatai voltak. A Biblia szerint Jézus gondolkozott így a házasságról és nem én... :)

 

"Hol van ilyenkor Mózes?"

 

A mózesi házassági törvények természetesen manapság már teljesen idejétmúltak, és ha Jézus rájuk hivatkozott, akkor az övéi is. Ettől függetlenül Jézus erkölcsi nagysága vitathatatlan. Sokmindenben megelőzte a korát, de esetenként (pl. házassági elvek) nem tudta...

 

"Jézus tanait bizonyosan nehezebb betartani, mint ezt a bökkenőt feloldani!"

 

Jézus tanait sajnos az emberi egó korlátai miatt nemhogy nehezebb, de egyszerűen lehetetlen betartani. Eddig még senkinek sem sikerült. Talán Teréz Anya?... :)

 

Előzmény: zorki (14381)