albi2000 Creative Commons License 2007.11.28 0 0 24

SC azaz bőr alá történő injekció beadásáról:

http://www.pharmindex.hu/gyogyszer-betegtajekoztato.xhtml?tid=14474

Idézem az idevágó részt a fenti linkről (ez épp az Ovitrelle injekcióról szól):

"Az Ovitrelle injekciót a bőr alá kell beadni. Minden előretöltött fecskendő kizárólag egyszer használható. Csak tiszta, részecskéktől mentes oldat használható.
Az injekciót beadhatja Önnek kezelőorvosa vagy a nővér, de Önnek vagy partnerének is megtaníthatják, hogy hogyan kell otthon beadni az injekciót.
Ha önmagának adja az Ovitrelle injekciót, kérjük, figyelmesen olvassa el a következő utasításokat:
1. Mossa meg a kezét. Fontos, hogy a keze és az eszközök, amelyeket használ, olyan tiszták legyenek, amennyire csak lehet.
2. Gyűjtsön össze mindent, amire szüksége van. Kérjük, ne felejtse el, hogy alkoholos törlők nincsenek a csomagban. Keressen egy tiszta területet, és rakjon ki mindent:
- két alkoholos törlőt,
- egy, a gyógyszert tartalmazó előretöltött fecskendőt.
3. Injekció:


Azonnal adja be az injekciós oldatot: Kezelőorvosa vagy a nővér megmutatta Önnek, hogy hová adja az injekciót (pl. a has, ill. a comb elülső része). Tisztítsa meg a kiválasztott területet az alkoholos törlővel. Csípje össze a bőrt és a tűt 45°-90° fokos szögben szúrja be határozott mozdulattal. Adja be az oldatot a bőr alá, úgy ahogyan tanították. Ne adja közvetlenül vénába. Az oldatot a dugattyú gyengéd nyomásával adja be. A teljes oldatmennyiséget adja be. Azonnal húzza ki a tűt, és tisztítsa meg a bőrt az alkoholos törlővel, körkörös mozdulatokkal.
4. Minden felhasznált eszközt dobjon el:
Ha beadta az injekciót, azonnal dobja ki a fecskendőt egy erre való tartályba. A fel nem használt oldatot is ki kell önteni."

 

Gonal-F injekció beadásáról (előre töltött tollban):

http://www.pharmindex.hu/gyogyszer-betegtajekoztato.xhtml?tid=14051http://www.pharmindex.hu/gyogyszer-betegtajekoztato.xhtml?tid=14051

Majd egy nagyon hasznos film, melynek 4. része minden sc injekció beadásához jó:

http://www.fertilitylifelines.com/serono/products/gonalf/pen/instructions.jsp