Törölt nick Creative Commons License 2007.12.03 0 0 83

Egy évben egyszer szoktam enni halat, karácsonykor , de csak hecket, mert mást meg sem birok enni. :(

 

..szóval sok benne a higany, vigyázni kell vele......., hiába bíztatnak az evésére, hogy egészséges meg infarktus ellen is jó, ha nem bírja a szervezete egyes embereknek, akkor ne egyék !!!

  Várandós nőknek nem ajánlott halat enni2007. december 3., hétfő 11:45     InfoRádió

Meghallgatom Letöltöm Kinyomtatom Elküldöm Betűméret + -

Már a halak húsa sem egészséges. A legfrissebb kutatások szerint a tengerek magas higanytartalma súlyos károkat okoz a halállományban.

 

if(!window.goAdverticum)document.write(''); if(window.goAdverticum)goAdverticum.addZone(39114); on error resume next ShockMode = (IsObject(CreateObject("ShockwaveFlash.ShockwaveFlash.8"))) Sub banner_223550_FSCommand(ByVal command, ByVal args) call banner_223550_DoFSCommand(command, args) end sub

1

Szalóki Tibor gasztroenterológus az InfoRádiónak azt mondta: csak ellenőrzött, lehetőleg édesvízi halakat fogyasszunk, a tengereknek ugyanis mára olyan magas lett a higanytartalma, hogy az már a halak húsában is kimutatható.

A higany az idegrendszert károsítja, ezért a fejlődő magzat számára különösen káros lehet - hangsúlyozta a gasztroenterológus, hozzátéve: főleg a lazacokban mutatható ki a nehézfém, mert ezek a halak járnak ívni a tengerek és óceánok azon részeire, amelyek különösen szennyezettek.

A higany ráadásul nem ürül ki a szervezetből, hanem lerakódik, ezért éveken át fejtheti ki káros hatását.

A szakértő hangsúlyozta: a környezet károsítása sokkal több kárt okoz az emberek számára, mint ahogy azt sokan gondolják. Az óceánokba például a lázmérők és vérnyomásmérők higanya került, ehelyett környezetbarátabb technológiát kellene alkalmazni.

Hanganyag: Boros Panna