wawabagus Creative Commons License 2007.12.12 0 0 432

Szia!

Voltam már ideggyógyásznál. Magán orvosnál, hogy gyorsabban legyen a dolog.

Vizsgálgatott és szerinte túlerőltettem valszeg a kezem, ettől valami ott bedagadhatott (izom, vagy folyadék felgyűlhetett), ami nyomja az ideget a könyökömnél és ettől van a zsibbadás. Én is erre gyanakodtam...

Mondta, hogy elmúlik magától, csak egy kis időbe telik. De hogy jobb lenne, ha elmennék ENG vizsgálatra, anniyra jófej volt a nő, hogy be is szervezett nekem dec végére időpontot az egyik korházban, csak beutalót kell szereznem.

Nos, sikerült is időpontot kapnom egy ideggyógyászoz JANUÁRRA!!!!!!...Hogy majd tovább kültjön vizsgálatra kb. tavaszra. Ettől azért ki tudok akadni. Ugrik a decemberi időpontom...értelmetlen és nevetséges ez az egész.

Igazából, ha biztos lehetnék benne, hogy ez tuti maradéktalanul elmúlik, akkor hagynám az egész vizsgálatot a fenébe...

Szerinted, ha most már 3 hete zsibbad (bár javulgat, de még messze nem százas) és kicsit máshogy használom a kezem, akkor annak lehet valami maradandó hatása...mindigis bénább lesz a bal kezem? Vagy nem kell ilyenek miatt aggódnom?

Kevésbé zsibbad és kevésbé érzékeny a nyomásra a könyökömnél az ideg, de még mindig gyengébb és sokkal ügyetlenebb a bal kezem. Még mindig zsibbad, de mintha kicsit több energia lenne benne. Olyan mozdulatok mennek nehezen, amik ilyen összecsippentéssel járnak meg olyanok amikor egyenesen megmegfeszült ujjal kéne valamit megnyomni (pattanás, nehezen nyomható gomb), ilyenkor összerogynak az ujjperceimnél az izmok. De ez az összerogyás meg gyengeség a többi ujjamnál is van a bal kezemen. Lehet, hogy a másik három ujjamat túlerőltettem a két zsibbadó miatt és azért ilyen nyomik azok is? Tornáztatnom kellene?

Szóval mivel alapból "mozgás centrikus" az életem nagyon nem szeretném, hogy bármi is megmaradjon ebből a gynegeségből...szerintem kell aggódnom, vagy sem? Mit tehetek, hogy gyorsabban elmúljon és hogy ne maradjon nyoma?

Tudsz nekem segíteni?

Előre is köszi szépen a segítséget!

 

 

 

Előzmény: Melles-leg-nő (429)