Frouwe Creative Commons License 2007.12.14 0 0 142
OFF:

Bocsi a hozzászólásomért előre is, kedves Szeleszte..... Egy bizonyos pontig érdeklődéssel és megértéssel olvastam a topikodat, de muszáj valamit megjegyeznem!!

Bocsi, de a tanárok kötelező óraszáma (a 24 óra) az, amit az ISKOLÁBAN töltenek. Lehet, hogy újat mondok neked, de az órákra a tanárok készülni szoktak, ez nálam MINIMUM 15-20 perc, keményebb órákra 1-2 óra (igen, egy 45 perces órára...). Aztán dolgozatokat is kell javítani (amiket előtte szintén sk. állított az ember össze és sk. gépelte be). Nem 2 perc, hidd el nekem. És akkor számolj, jó? Hogy hol is van az a 24 órás munkaidő??? (nyelvszakosoknál nyugodtan kiindulhatsz heti 40-45 órából...) Amúgy az a 24 óra nem olyan, hogy lekapcsolhatsz. Az órákon nincs lazítás, ott 100%-ot kell adni. Persze, tudom, tudom, az irodában is... Csak ha ott elbambulsz a géped előtt, akkor nem sok minden történik. Ha az órán bambulsz el, akkor az elég érdekes...... De próbáld ki! Beszélj 45 percet otthon a konyhában, aztán rohanj két kört (10 perc szünet), aztán kezdd előlről. És csináld meg ötször. Valószínű utána nem fogsz mégegyszer olyan baromságot írni, hogy bocs, de a te kötelező munkaidőd nem 24 óra.

Az a rohadt hosszú nyári szünet..... Én speckó július elején kaptam ki (addig mentek az érettségik, reggel 8-tól délután 4-ig, néha 6-ig vagy tovább, az osztálylétszámtól függ), augusztusban kötelező táboroztatás, 20-ától újra bejárás. Ha a többit is összeszámolod, rájöhetsz, hogy annyira fú de nagyon sok szabink azért nincsen, és ráadásul nem is akkor vesszük ki, amikor akarjuk.

Amúgy pedig a nyelvtanulásban annak van a legnagyobb szerepe, hogy TE hogyan dolgozol otthon, nagy magányodban. Azaz nem a tanárnál és tanárral eltöltött idő számít.
Előzmény: Szeleszte (134)