Szeleszte Creative Commons License 2008.01.03 0 0 213
Szia

Igen mostanra már kicsit negatív vagyok, mert benne fekszik 200 eft-om 1,5 évem és rengeteg időm. Az idő már borzalmasan sürget a munkáltató és a diplomabevonás miatt is, ami egy erős streszhelyzetet teremt.

A hozzáálláshoz hozzátenném, hogy amikor elindultam angol tanfolyamra becsületesen kifizettem a tandíjat megvásároltam a könyvet a hanganyagot, a házikat megcsináltam nyáron az összes hétvégém és szabadidőm ráment otthon tv helyett angol nyelvkazettákat hallgattam interneten egyszerűbb szövegek fordításával foglalkoztam, tényleges sok követ megmozgattam. Van az éremnek a másik oldala, ugye a tanfolyamok. Nekik az a jó, hogy ha egy anyagrészt amit mondjuk neem is kellene lekörmölni a füzetbe, mert benne van a könyvben de írjuk le mert azzal is megy az idő az óraszám és az óradíj. Etetnek mindenféle maszlaggal, de nekik érdekük, hogy még iratkozzak be még egy modulra, jó akkor még erre a modulra is jó ha van egy kis pénzed akkor 1500 Ft/45 perc vegyél magánórákat a tanártól stb.... Aztán olyan teszteket csináltak ami a könyvre épült sikerült 75-80 %-ra az ember elhitte, hogy hűűű de jó vagyok hogy haladok, aztán amikor elmentem egy független tanfolyamhoz szintfelmérőt írni örülhettem ha az elementarynál suroltam az 50 %-ot.

A lovárinál hasonló a helyzet. Ott neem tanfolyam volt hanem magántanár kifizettük a sok pénzt és valahogy mégsem tartunk sehol. A tanulást tekintve rááldoztam a cél érdekében az összes délutánomat valamint az összes hosszú hétvégémet. Szívesen néztem volna egy filmet egy kis tévét, de ami időm maradt munka után azt a nyelvtanulásra fordítottam. Főleg a szavak tanultam az egész könyv szavait rámondtam mp3 lejátszóra és amikor tudtam a munkahelyemen is ezt hallgattam. Szövegeket próbáltam oda vissza lefordítani valamint a könyvtárból is kikölcsönöztem öt könyvet, hogy ne csak azt tanuljam, ami az adott könyv. Internetről töltöttem le még meséket hozzá hanganyagokat és a szöveget végigkísérve hallgattam az anyagot.

Lehet hogy van bennem hiba és mostanra már feszült vagyok a helyzettől, mert már nem kicsi a tétje, hogy meg van e a nyelvvizsga vagy neem. Ez valóban egy kényszer motiváció, de mérlegre vetve küzdök és igyekszem mert nekem sem érdekem, hogy kirugjanak és bevonják a diplomám.

Kb ez a helyzet.

Üdv

Szeleszte
Előzmény: loop1o (212)