keepitretro Creative Commons License 2008.02.08 0 0 397
Egy apróság a veterán minősítéshez kapcsolódóan akkor érdekes ha kintről lett az autó behozva.
Minősítéskor a 4számmú mellékletben az autó tipusát kell feltüntetni. Esetemben ide beírtuk hogy TYP 3 VARIANT ami fedi a valóságot. A műszaki vizsgán az adatlapon is ezt vették át tehát ott az autó tipusa és kereskedelmi megnevezése is TYP 3 VARIANT lett.
A származás ellenőrzés után ma sikeresen bejutottam a központi okmányirodába ahol a következő dolog történt:
Minden ok, de mivel ilyen tipus nem létezett a számítógépben a TYP 3 VARIANT megnevezést és a minősítés kiskönyvét fényképpel együtt átküldték valami központi helyre ahonan az a válasz jött, hogy ez egy ismert tipus! A tipus megnevezéshez a TYP 3-at a kereskedelmi megnevezéshez pedig a 1500 VARIANT-ot kell írni és az adatlapon is ennek kell szerepelnie. Mivel nekem az adatlapon nem ez szerepelt lepattantam az ügyintézőről.
Gyorsan vissza a vasgerebenbe (NKH telephely) ahol közölték, hogy OK de javítassam ki a veteránminősítést is!!!! Végül is sikerült elintézni hogy kijavítsák és az okmányirodába is visszaértem idöben így meg lett a rendszám.
De hogy ez így lezajlott csak a résztvevők jóindulatán múlott.
Szóval kéne valahogy egy lista hogy az okmányiroda számítógépén milyen kódokkal futnak az autók. Ezt földi halandó megszerezni nem tudja (szerintem) de a MAVAMSZ léphetne valamit hogy már a minősítéstől az okmányirodás tipus és kereskedelmi megnevezéssel fussanak az autók. szvsz