Törölt nick Creative Commons License 2008.03.04 0 0 6020

Látom, milyen kalamajka lett itt közben...

 

 

Szóval nem csak én nem látok aurát, hanem más se. Aki azt állítja magáról, hogy de ő igen, az hazudik. Valószínűsíthető, hogy anyagi érdeke fűződik ehhez a hazugsághoz, mert ingyen még soha senki nem "látott" aurát...

 

Az aura nemlétét nem kell igazolni, mert ezt megelőzi a létének a bizonyítása, ha az sikerülne, akkor pedig automatikusan okafogyottá válna a neméltének a bizonyítása. Tehát valaminek a meg nem létét, a nemlétezését nem szükséges bizonyítani, legtöbbször nem is lehet.

 

Amire szükség van, az a csalók és sarlatánok leleplezése. És ez egyre fontosabb (kellene legyen). Sajnos egy harsány: "Látom! Látom! Látom az aurááát!" kiáltás a kereskedelmi televíziók és a bulvársajtó számára sokkal több nézőt-olvasót vonz, mintha egy agnosztikus leülne a kamera elé, és elmondaná, hogy ez miért ostobaság.

 

De azért vannak megszállottak, akik arra tették fel az életüket, hogy leleplezzék a csalókat. Ilyen ember James Randi is -- és figyelmedbe ajánlom ezt a videót -- ebben a kis filmben Randi éppen egy "auralatót" leplez le.

 

Előzmény: rabida (6005)