Törölt nick Creative Commons License 2008.03.05 0 0 10856
A parajnak rendkívül egyszerű az elkészítése. Két parajt beledobsz egy lábasba, kis sót teszel rá, és elkezded kiolvasztani. Fedőt ne tegyél rá, mert akkor túl sok lesz a leve.
Addig míg olvadozik beáztatsz tejbe egy szelet barna kenyeret, vagy zsemlét, ha megázott, az ujjaid között alaposan szétmorzsolod és a felolvadt parajhoz kevered a tejjel együtt. A tej ne legyen több nagyjából 1 dl-nél.
Ezután egy nagyon kicsi rántást kell készíteni, de bevallom, hogy mostanában én ezt már mellőzöm. Szóval a rántás nagyjából két evőkanál olívából és két evőkanál rozslisztből készül, ha ezt összepirítottad, akkor egy -két összezúzott fokhagymagerezdet ebbe beleforgatsz és az egészet hozzáöntöd a parajhoz. Ha nagyon sűrű lett, akkor egy kis tejjel addig hígítod, amíg neked tetsző lesz az állaga. Ha szereted, akkor egy felvert tojást belekeverhetsz a végén és még ezzel megrottyantod, sózod, borsozod izlés szerint.
Amennyiben nem szeretnél rántást tenni bele (mert ugye fogyózol), akkor az összezúzott fokhagymát egy kis olíván megfuttatod és (liszt nélkül) belekevered a parajba.
A tojás, magas fehérjetartalma miatt az általad gyakorolt fogyókúra alatt elhagyandó!
Az íz nagyjából ugyanaz.:)

Jóétvágyat!
Előzmény: bacscat (10855)