Yamini Creative Commons License 2008.03.11 0 0 10898
Szia! :)


Végül egyetlen kifogás volt a kajával szemben tegnapra, kevés zöldség maradt...:)

Ami bele került zöldség:
1 cukkíni
4 közepes répa
1 fej hagyma
4-5 krumpli
2-3 gerezd fokhagyma

Ehhez volt a csirkemell, 3 fél. Legközelebb javítok az arányon:)


A cukkínival kezdtem, megpucoltam, hosszában 2szer kettévágtam és besóztam kicsit és állni hagytam. Hagymát csak 8 felé vágtam, répákat vágtam legkisebbre mert aggódtam hogy puhul meg, kb ujjnyi méretű csíkokra, krumplit meg 4 vagy 8 felé, szóval nagy maradt az is. Cukkínit a végén lemostam, és még daraboltam rajta kicsit. De ez az ami a legkönnyebben puhul, szinte krémes lett, úgyhogy ezt nyugodtan lehet nagyobbra hagyni.

A páchoz vettem kispoharas mustárt, mert legutóbb vmi kajánál felfedeztem hogy amit mi mustárként ismerünk (pl globus) az kutyafüle egy igazán finom mustárhoz képest. Úgyhogy ehhez ragaszkodtam, hogy valamilyen "márkás" mustárt vegyek. Mivel a recepthez pont jó is volt, és ilyet találtam, ezért fokhagymás-mustár került a kosárba.
Most megnéztem pontosan, bár sztem nem számít, de ez Reine de Dijon mustár, 200ml és a felét tettem bele. Úgyhogy a héten ismétlem a receptet:))) Lehetőleg úgy hogy most a húst is megkóstoljam:D


Ezt egy jó nagy tálban olajjal elkevertem, amennyire tudtam, és a fűszerezést meg keverékkel oldottam meg, hogy valami mégis legyen benne. A HA fűszerkeverék család nekem nagyon nagyon bevált, ennek a szárnyas fűszerkeverékéből volt itthon pici maradék, kb ujjnyi mennyiség a zacskó alján, ezt belekevertem. A kaja mennyiségéhez képest ez semmiség volt szerintem.

A husikat 3 felé vágtam, az egyik oldalát bevagdostam # mintázatban hogy a pác könnyebben bejusson (ez lehet tök értelmetlen lépés volt, de logikusnak tűnt:D).
Utána egyenként belemártogattam a pácba és külön raktam, majd az összes zöldséget beleöntöttem a maradék pácba (ezért kell a nagyobb tál) és beleforgattam, kevertem, amíg eloszlott rajta.

Aztán a zöldséget kipakoltam a tepsibe (olyan sima magasabb falú zománcozott kis tepsi), husikat közé-rá, aztán a maradék zöldség összevissza. Tulajdonképpen simán bele lehet zuttyintani, ahogy tetszik.

Ezt lefóliáztam és lefektettem aludni...mivel éjjel 11kor dobtam össze:)

Másnap délben elővettem, belestem a fólia alá, megnyugvással tapasztaltam hogy a krumpli nem feketedett be (voltak aggályaim:D), jól visszacsomagoltam, és meleg sütőbe dobtam. 1 óra mulva ránéztem, mert fogalmam sem volt mire számítsak (fő a levében amit eresztett, már ég, még kemény, már szétfőtt....ismét az aggodalom ), meg azért is mert olyan hihetetlen illat volt a lakásban, hogy úgy gondoltam hogy ha szar is lesz, ezért már megérte:D
És meglepve tapasztaltam hogy minden puha.

Az ízek:
A répa nem főtt-sült vajpuhára, hanem pont jó lett, finom édes íze megmaradt, de a páctól szuper plusz ízt kapott!
Krumpli se puhult szanaszéjjel, de már puha volt, szintén finom, az azért nem pácolódott annyira át.
Cukkíni a legeslegjobb. Kréémes isteni íz!
Hagyma meg mindenhogy jó nálunk (öcsémet leszámítva, ő nem érti az minek kell a kajákba:D pláne pizzára, fujj:D), annak is pont elég volt ennyi idő.
Ezek után a husi biztos nem volt rossz, öcsém aszonta az a legjobb. Neki nyilván :)

Csináltam mellé rizst, borsosan, tökjól illett a zöldséghez is :)



Hát most kinosztalgiáztam magam gyümölcsnapon:D
Ráadásul úgy gondoltam holnap víznapot tartok (mert ha a 4. hét után tartom, az PONT a szülinapomra esik, és hát azért...azt mégse kéne...:DD), de kicsit tartok tőle. A múltheti gyümi után alig vártam másnap hogy "normálisat" egyek.

Bár a másik ami nekem nehéz, érdekes módon, az a fehérje nap. A húsokhoz nekem annyira hiányzik a köret. Igaz eddig sose szereztem be salátákat, szóval a felkészületlenségemmel nehezítettem a saját dolgom. Most husinapra kitaláltam hogy tzatzikit csinálok :) nyamm:)
A tésztákkal és zöldségekkel sokkal jobban tudok kotyvasztani a konyhában...


Sorry megint az oldalas szövegért, de igazán lépésről lépésre recept lett :)
Remélem semmit nem hagytam ki.
Előzmény: somanya (10893)