Zizi81 Creative Commons License 2008.03.21 0 0 10965

Sziasztok!

Már régóta olvasom ezt a fórumot időnként vissza-visszatérve. Én egy évvel ezelőtt csináltam végig a diétát, de 3 hónap után nem hagytam abba, hanem még 3 hónapig csináltam, de akkor már kicsit engedékenyebb voltam magammal. Az első 3 hónapban lement 10kg, a másodikban még -3kg. A diéta mellett nem mozogtam, csak a szokásos napi teendők (ebben biciklizés, kapálás, stb.). 77 kg-ról indultam, 165 cm magas vagyok, így fél év alatt elértem a versenysúlyomat 64kg-ot. Azóta is szoktam mérni magam, 1kg szokott fel-le ingadozni. Most rendszeresen tornázom, de semmi extra, esti tv nézés közben 45-60 perc (mikor milyen a kedvem, illetve mennyire fáradtam el nap közben), ekkor felüléseket, lábemeléseket, farizom gyakorlatokat csinálok sokszor ismétlődő számban. Nem unalmas, mert közben "nézem" a tv-t. Az étkezési szokásaimat annyiban változtattam meg, hogy reggelire ált-ban gyümölcsöt eszem és tartom a napi 3-szori étkezést, de nem eszem szétválasztva, süteményeket és édességet is eszem, de figyelni kell a mennyiségekre!!! Abban nem hiszek, hogy a 90 napos megváltoztatja az anyagcserét és utána annyit ehetsz amennyit csak akarsz, életmódváltás nélkül nem lehet sikeresen tartani a fogyás végeredményét!!! Azt mindenkinek be kell látnia, hogy az addigi étkezési szokásai vezettek ahhoz, hogy túlsúlyos lett (kivéve, akik a hormonjaik v. más betegség miatt küzdenek túlsúllyal, náluk nem biztos, hogy ez a diéta a nyerő)!

A tapasztalataim a diétával kapcsolatban nagyon pozitívak. Az első két hét nehéz, hiszen hozzá kell szokni ahhoz, hogy nem lehet mindent összeenni, de egy kis odafigyeléssel nagyon könnyen lehet úgy főzni, hogy abból valamit lehet enni az éppen aktuális v. a köv. napon, kivétel a gyüminap (akkor olyat kell főzni, amit amúgy sem szeret az ember lánya :))) Kezdetben én is nagy adagokat ettem, de a gyüminapok után kezdett összeszűkűlni a gyomrom és nem kívántam többet. Javaslom mindenkinek, hogy vezessen egy füzetet, amibe minden nap beírja azt, hogy mikor mit evett, néha meglepő, hogy mennyit össze tudunk "zabálni" és észre se vesszük. Én még ma is felírom, hogy mit ettem aznap, ezzel tudom magam kontrollálni. :)

Egyébként ahogy a nagy könyvben le van írva nálam is megállt a fogyás a 2. hónapban, de 2 hét pangás után ismét beindult, úgyhogy nem szabad feladni! :)

A nyári hónapok nem okoznak gondot, de télen a szervezet amúgy is raktároz, ezért ilyenkor nagyon oda kell figyelni az étkezésekre. Egy pozitív és egy negatív hatásról tudok még beszámolni. A pozitív az, hogy a pollen allergiám alig jött ki tavaly (én ezt a szétválasztva kajálásnak tulajdonítom, nem hiszem hogy kevesebb lett volna a pollen), a negatív, hogy nagyon fázós lettem, mármint télen, hiába nincsen melegítő háj (nem is hiányzik, inkább jobban befűtöm a lakást :))

Vitaminhiányom nem volt, gyönyörűek lettek a körmeim és a hajam sem hullott sőt, inkább erősebb lett. Nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt ettem és eszek azóta is, tulajdonképpen újra felfedeztem, hogy milyen finomak is ezek, hiszen gyerekkoromban sokat ettem. Izomból nem fogytam egy dekát se, de lehet, hogy ez alkati tulajdonság, mert alapból is izmosabb vagyok a kelleténél (hiába nem csak a női munkát kell elvégezni egy háztartásban), a mostani torna is abban segít, hogy alakot formáljak, illetve ha kalóriában esetleg többet eszem, akkor azt elégessem, mert arra viszont nem vagyok hajlandó, hogy mindennek nézzem és számoljam a kalóriatartalmát. Éppen azért választottam a 90 napost, mert a hétköznapokba könnyen beilleszthető és nem kell rá külön költeni, az otthoni hétköznapi kajákból megoldható. Ez előtt még soha nem fogyóztam, úgyhogy összehasonlítási alapom nincsen, de nekem bevállt és ezért gondoltam, hogy megosztom veletek a tapasztalataimat.

Nagyon sok sikert és kitartást kívánok minden fogyózónak és higgyétek el megéri a kitartás, mert egész más lesz az önbecsülésetek egy sikeres és vasakarattal véghezvitt fogyás után! HAJRÁ!!!! :)