vt75 Creative Commons License 2008.03.27 0 0 798

Sziasztok,

 

A háztól kb 10-12 m-re van egy fúrt/ásott kutam. Azért írtam így, mert 3x m-re fúrták le, és utólag - azért, hogy a vízszinthez (-11m) közelebb legyünk - lerakattam 8 kútgyűrűt (kb 6 m). A kút alján egy pedrollo jsw10 v 15 (rajta egy nyomáskapcsolóval) dolgozik 2-3 éve és egyáltalán nincs vele gond. A szivattyút télen fel sem hoztuk, illetve nagyon jó hozama van a kútnak.

Most azon agyalok, hogy a kut vízét valahogy be kellene hozni a házba (van egy tervezett fszoba átalakítás, illetve sok vizet használunk), ahol a WC-t esetleg a mosást szeretném róla üzemeltetni.

 

Kérdéseim:

- érdemes-e belefogni? :)

- kivel kell/érdemes megnézetni a viz minőségét? ez kb mennyibe kerül?

- a kútból most KPE csövön jön fel a víz, ha nem akarom, hogy állandóan kapcsolgasson, akkor be kell szereznem egy hidrofort(?). Melyik típus a jó, mekkora a javasolt, illetve nem gond-e, hogy ilyen messze van a háztól a kút?

- hogy lehet műszakilag szépen megoldani azt, hogy a házat is kiszolgálja a kút, illetve egy öntözőrendszert is meghajtson? kicsi az esély, hogy a két rendszer egyszerre dolgozzon (alapvetően hajnalban szeretnék locsolni), de el tudom-e szeparálni a két rendszert valamilyen kapcsolóval (?)

 

Igazából úgy képzelném el, hogy egy körön(?) menne a ház, lenne egy másik, locsolós rész 4-5 saját körrel, illetve a telek két végére szeretnék 1-1 sima csapkiállást is (utcalocsolás, stb)

 

Ha van valakinek hasonló története, akkor az leírhatná a tapasztalatait, a döccenőimet elkerülenő..

 

Kösz T

Előzmény: freex (763)