MBibi Creative Commons License 2008.04.04 0 0 11076
Találtam egy receptet: Túró nélküli gúrógombóc címmel...
"Készíts sima tejbegrízt. Azaz: a tejet kezd el melegíteni, rakj bele cukrot (ízlés szerint) és egy csipet sót. Majd ha elkezd futni, akkor öntsd bele lassan a grízt, és kevergesd. Főzd félkeményre vagy félfolyósra. Húzd le a tűzről, üsd bele a tojást, keverd el, és tedd még vissza a tűzre egy "rottyanásnyira". Majd végleg húzd le a tűzről, és gyakori kevergtés mellett hútsd ki, amolyan kézmelegre. Ha túl kemény lett, egy kis tejföllel (egy kanálnyi) krémesítsd. Ízesítsd egy kis vaníliáscukorral. Majd gyúrj belőle gombócokat. A gombócokat forgasd meg pirított zsemlemorzsában. Feldobhatod, ha a zsemlemorzsához egy kis pirított, szeletelt mandulát is adsz. (de ez nem kötelező) "
Kérdéses ez a tojás dolog...nem tudom, ha az nélkül próbálnánk nem esik-e szét...
A tejet lehet növényi tejjel helyettesíteni (van rizs, zab tej...stb)
Ha valaki kipróbálja feltétlenül tájékoztasson!
Előzmény: Yamini (11072)