Bodzus Creative Commons License 2008.04.06 0 0 11103
Dél-Budán süt a nap:)))
Yamini, a zsemlegombóchoz a vadas szósz a legfinomabb sztem. Itt egy recept- ez spagettivel - , nem próbáltam, nekem a párom hozza kajáldából, mmmm!

Spagetti vadas szósszal
Hozzávalók: • 1 csomag spagetti száraztészta, 4 db sárgarépa, 1 fej hagyma, 2 db fehérrépa, 1 gerezd fokhagyma, 2 db babérlevél, 1 kk mustár, 1 ek tárkonyecet, 1 pohár tejföl, 1 tk vaj, 2 ek liszt, 1 tk só, csipetnyi cukor, vegeta.
Elkészítése: A zöldségeket megtisztítjuk, apróra vágjuk és kevés vízben, sóval, vegetával, a babérlevéllel puhára főzzük. Kivesszük a babérlevelet, hozzáadjuk a cikkekre vágott fokhagymát, a tárkonyecetet, a mustárt, az ízesítőket és összeturmixoljuk. A lisztet és a tejfölt pici vízzel kikeverjük és a masszához tesszük. Összefőzzük. Közben kifőzzük a spagettit, lecsorgatjuk. A vajban még forrón átforgatjuk. A vadas szósszal tálaljuk.

A tejfölt lehet frissföllel is helyettesíteni, gondolom. A napokban úgyis annyira belemerültetek a növényi tejhelyettesítőkbe:) A répában meg sztem nincs annyi keményítő, hogy bezavarjon a tésztás napba.

Tésztás napon egyébként ki lehet próbálni a kuszkuszt, kölest és a hajdinát is. Finomak, egészségesek és nagyon sokféleképpen elkészíthetők. Akár hagymával, zöldségekkel, akár édesen mézzel és mazsolával.
Tegnap sós-zöldséges (majdnem vegeta) vízben simán megfőztem a hajdinát, előbb kicsit megpirítottam, és zöldsalátával nagyon finom volt.

Én folyton szomjas vagyok, még gyümölcsnapon is, lehet a szoptatás miatt, de a sima víz nem túl kívánatos:( Citrommal már oké, vörös tea, nagy kedvencem nagyon finom és hidegen is jó, lehet ízesítve is kapni.
Mondjuk én vizikefírt iszom, nagyon üdítő és állítólag egészséges is, mindenesetre abból lemegy másfél liter, a maradék egy liter már könnyen összejön.
Előzmény: Yamini (11102)