freex Creative Commons License 2008.04.07 0 0 825
Szia!
Nekem simán talajvízből jön. Pontosabban ez az első vízadó réteg, 1-2 vékony (5-10 cm-es) agyagot átfúrtunk.
Kicsivel lágyabb mint a hálózati víz, de a hálózati víz is nagyon kemény (19-20 körül). Anyósomék a villanybojlerből évente 1 púpos lavor vízkövet szednek ki, ami a fűtőszálat teljesen körbeveszi. Meg volt úgy, hogy a keverős zuhanycsapnál szép lassan (pár hét alatt) úgy elakadt a melegvíz, hogy már alig csöpögött teljesen megnyitva. Szétszedtem, helyes kis vízkő "buborék" nőtt benne. Első kútvizes mosás után asszony meg is jegyezte, hogy teljesen más a mosott ruhák tapintása, mint előtte a csapvízzel.
Már egy ideje halogatom a bevizsgálást, pedig ha jó a víz 1-2 hónap alatt behozná a bevizsgálás árát. Csak akkor meg a vízszolgáltató jönne vizsgálódni, hogy miért 0 a vízszámlánk. Mert ugye kútfúráshoz engedély kell(ett volna), amúgy meg a szennyvízhálózatba engedett víz után csatornadíjat kellene fizetni, ami felénk 400 Ft (víz+csatorna 800 Ft-nál több!!!).
Én is kacérkodom a gondolattal, hogy iszok belőle, végül is a régi öregek is itták a saját ásott kútjukból a vizet, ami néha alig volt pár méter mély, tehát tuti talajvíz volt. Igaz, akkor nem is volt annyi vegyszer, mosószer meg fertőzés. Meglátom, de ha kipróbálom és 2 hétig f.sok meg rókázok, akkor nem kellett volna...
Előzmény: Csaszu (821)