janisch Creative Commons License 2008.04.14 0 0 45

Sziasztok!

 

Mielőtt a tavaszi zsongásban kissé eltávolodnánk a "nagy utazás" témájától, szeretném 1-2 gondolatomat megosztani Veletek:

 

Linnus kérdésére jelzem - s aki régebb óta követi a topikot, az a beszámolóimból tudja -, hogy nekünk néhány éve már egy családi-baráti "találkozó" is egyben a zakopanei VK és GP, ezért gondolom megértitek, hogy az utazást és a szállást én ennek rendelem alá...
A megszokott és szívünkhöz nőtt főhadiszállásunk nekünk Bialy Dunajecben van, s ehhez a várostól való 12 km ellenére is ragaszkodik mindegyikőnk.
Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ne együtt szurkoljunk!! :D
Sőt itt teszem le a nagyeskűt, hogy egy méretes topik-transzparenssel is emelni kívánom a közös szurkolás fényét! :))

Ha igény van rá, egy fél napot szívesen rászánok - bár Hoppaaa, vagy Ottisz is biztos mindent tud -, hogy egy két dolgot megmutassak, vagy a figyelmet felhívjam rá...

 

A szervezőmunkához szeretnék néhány dolgot felvetni:


1. Először is el kell dönteni az utazás időtartamát. Én 4 napot (3 éjszakát) javasolnék minimumnak, ebbe belefér a lényeg. A Pestről gk-val történő utazásra - a barátom gyakorlati tapasztalata alapján - sajnos kb. 5-6 órát kell szánni - a nem sokkal több mint 300 km ellenére. Mivel újabban péntek-szombat a zakopanei versenynap (csütörtökön pedig az 1. kvali), ezért aki dolgozik, annak bizony két nap szabival kell kalkulálni. Aki még nem volt ilyen versenyen, annak sztem nem szabad kihagyni a kvalit; akkor a nézőtér bármelyik részén szabadon lehet mozogni, a felső és alsó tribünökön is érdemes kipróbálni a látványt. (A versenyen már csak abba a szektorba engednek be, ahová a jegy szól.) Ezért én csütörtök reggeli indulást javasolnék, és az így az esti kvali előtt még egy rövid ismerkedés a várossal is belefér.
Az esti versenyek elég későn fejeződnek be, emlékeim szerint 21 óra körül, s én már olyankor nem szívesen vágok neki a Tátrának és az egész útnak (bár 1x már megtettem, de autópálya hiányában nem nagy élvezet éccaka hasítani azokon az utakon...), ezért inkább a kényelmes vasárnap de-i, kora délutáni visszautat javasolnám.


2. Árak. A kvalira 20 Zloty, a versenyre 40 (alsó tribün) és 50 (hegyi tribün) Zloty  évek óta jegy, azaz a három beugró 100 Zloty, ami cca. 7500 Ft.
Szállást még a városban is biztosan lehet foglalni 60 Zl/fő/éjszaka áron, reggelivel együtt, ami össz. kb. 13500 Ft. Pl. ez a panzió (http://www.dawidek.pl/) kb. 2 km-re van a sánctól, 70 fős, és pontosan 60 Zl/fő/éj az ár reggelivel. A szállást mindenképpen célszerűnek tűnik időben lefoglalni, mert az utolsó pillanatban nem biztos, hogy 1 helyen tudnak 10-20 embert fogadni... Maga Zakopane szállás szempontjából azért lehet kényelmesebb, mert kocsival kb. 1 km-nél közelebb úgyse lehet megállni a sánchoz, s így nem kell annyit furikázni... 
A bolti élelmiszer/ital árak nagyjából olyan szinten vannak mint nálunk, étteremben 15-20 Zlotyért meg lehet ebédezni, vagy vacsorázni. De a számtalan büfében a grill húsok, kolbász, saslik, stb. ennél jóval olcsóbb.
Én Nyíregyházáról - ami 300 km -, ha nem mászkálunk sokat, kb. 42-45 l benzinnel szoktam oda-vissza megjárni, ami 4 fővel számolva: kb. 4-4500 Ft/fő.
Nos kb. ezeket kell összesíteni, ennyiből lehet megúszni a 4 napot, persze ezen felül mindenki költhet még bőven, ha akar...

 

Szóval szerintem a lényeg és a sorrend: utazás időtartama, módja (szgk. vagy busz; sztem más nem jöhet szóba), szállásfoglalás.
(Az indulás pontos helyét, idejét később is elég egyeztetni; jegyet pedig biztosan lehet venni a tetthelyen, nem érdemes előre foglalkozni vele...)

 

Summa summárum: Veletek együtt szeretnék szurkolni, de a szállást és utazást külön bonyolítjuk a fentiek miatt.

 

Bocs, ha túl sokat pofáztam, nem okoskodni akartam, csak segíteni! :D:D

Előzmény: linnus (43)