ZsL... Creative Commons License 2008.04.17 0 0 1147
Érdemes odafigyelni a fogalmazás finomságaira: nem az szerepel a szövegben, hogy pénzért, hanem hogy a saját szakosztályunkon kívül valamennyi ASE-szakosztály tagjának díjtalan. Siklóernyők esetében az éves műszakiztatás ernyő-életkor kategóriától függően több pontos légáteresztés-mérésből, kupola- és zsinór szakadásvizsgálatból áll, aminek árát nem a szakoszt.vez. kéri, hanem a munkát végző műszaki ellenőr, ha olyan valakinek ernyőjéről van szó, akinek szerelését a saját szakosztályában valamely okból (...) "nem ellenőrizték" erre az évadra...
Az okmányok elkérését én találtam ki a saját szakosztályunk kezelésébe tartozó terepen, mégpedig a siklóernyősök érdekében: átnézem, és ha kell, pótolom, vagy pótoltatom az esetleges hiányosságokat, mielőtt a rendőr hívná fel rájuk a figyelmet egy utalvány kézbesítése kíséretében. Továbbá a repülésre koncentráló ernyősnek meg a rendőrnek is jobb, ha az összegyűjtött iratokat a repvez. asztalnál kényelmesen ellenőrizheti anélkül, hogy mindenkit külön igazoltatni kellene.
Mindez közvetve vagy közvetlenül a biztonságunkat szolgálja, mert pl. így szűrhetők ki azok a toprongy ernyők, amik hamarosan szakadozni kezdenének a srácok feje fölött.
Elég volt egyetlen haláleset az Eged hegyen annak idején ahhoz, hogy ne akarjunk többet.
És ez nem a kilencvenes éveket idézi, hanem a jövőt! Azt a jövőt, amelyben a korábbinál nagyobb felelősséggel kell tartoznunk önmagunkért és másokért is a minden téren szigorodó és szűkebbé váló körülmények között. Akinek mindez sérti a szabadság-tudatát, rossz Univerzumot választott!
Előzmény: BZoltan (1146)