Yamini Creative Commons License 2008.04.18 0 0 11236
Nekem a farmerom egyre "katasztrofálisabb", persze nézőpont kérdése.
Még mindig lusta voltam bevarrni a derekát és úgy néz ki a dolog, hogy ha pl a metró miatt futok 5 lépést, akkor lecsúszik teljesen a nadrág a csípőm alá:D Ha a fenekem még 2 centivel kisebb lesz, akkor le is fog esni rólam.

Valamelyik nap meg úgy értem haza, hogy már az ülepe is leesett (amit azért a combom tartani szokott), és hát az utcán nem kezdhetek gatyaigazításba, meg amugyis kabát volt rajtam stb, itthon a liftben rángattam vissza a nadrágomat:D


Zahra, mit lépsz fel?:) Ha nem titok... :)


MBibi, hát ez az indiai úgy volt, hogy kerestem recepteket, megnéztem hogy melyik az amelyikből a legtöbb fűszert produkálni tudom, majd egy másik receptből loptam még egy fűszer5letet, a végén pedig (bár egyik recept sem írta), de telenyomtam curryvel és tökjó lett:D

Az indiaiak meg dal-nak hívják a lencsét (Azaz szerintem pontosabb úgy hogy az összes hüvelyest), így találtam jó recepteket hogy erre kerestem rá.

De megpróbálom összefoglalni mi került bele:

Innen volt az alaprecept

Szóval én nem főztem 45-60 percig, mert a vöröslencse elég gyorsan megpuhul, így viszont híg maradt, ezt mondjuk kis keményítővel megoldottam, de legközelebb lehet kevesebb vízben rakom oda.
Turmeric helyett kurkumát raktam bele (google ezt tanácsolta:D), meg a gyömbért, így megfőztem. Utána hagymára-fokhagymára tettem kis chilit és kínai 5fűszerkeveréket, na szerintem ez isteni ízt adott neki, úgyhogy utána még 3szor tettem bele...:D Mivel nem használtam eddig ezt a fűszert, nem tudtam milyen lesz, inkább apránként pakoltam bele :)
És amikor ez az 5fűszerkeverék adott neki egy jellegzetes indiais ízt, akkor úgydöntöttem hogy nem maradhat curry nélkül a kaja, és bőven tettem bele azt is. Aztán besűrítettem, és kész is volt.

Rizs nélkül lehet kevésbé fűszeresre csinálni, de rizs mellé simán bírja a fűszert.

Az 5fűszerkeverék amúgy ánizs, édeskömény, szegfűszseg, fahéj, bors keveréke.

És ha érdekelnek az ilyen ízek, akkor ajánlom a culinaris nevű boltot, ahol mindenféle keleti és egyéb finomsághoz van alapanyag. Csak én mindig úgy járok, hogy bevásárolok, aztán nem jutok el odáig hogy megfőzzem, mert amikor eljön az idő hogy kaja kell, akkor csinálok valamit ami gyorsan megvan :S
Pedig tökjó újdonságokat kipróbálni :)

Ez is jó oldal, egy másik recepttel.

Megkerestem a Culinaris oldalát, tökjó részletes lett, amióta utoljára néztem. Sok hasznos termékleírás is van:)
Előzmény: MBibi (11233)