Yamini Creative Commons License 2008.04.21 0 0 11256
Én egy ilyet találtam múlthéten, majd egyszer kipróbálom, kis átalakítgatásokkal. Vagyis ötletadónak jó :)


Párolt karfiol, zöldfűszeres mártásban ( 4 személyre - 410 kcal/adag)

Hozzávalók: 75 dkg burgonya, 1,5 kg karfiol, 4 dkg sütőmargarin, 4 dkg liszt, 2,5 dl tej, 4 tojás, fél csokor petrezselyem, 1 csokor metélőhagyma, 1-2 teáskanál ételízesítő, reszelt szerecsendió, só, fehérbors

Elkészítés: A megtisztított, félbevágott burgonyákat a forrástól számított 20 percig főzzük. A rózsáira szedett karfiolt, sós vízben megpároljuk, kb 10 percig. A levét leszűrjük, és kb.fél litert kimérünk belőle.

A felhevített margarinban a lisztet megpirítjuk, majd a főzőlével és a tejjel, folyamatos keverés mellett felöntjük, és a forrástól számítva kb.5 percig főzzük. Közben a tojásokat keményre főzzük. A petrezselyem zöldet és metélő hagymát (egy kevés kivétellel) felaprítjuk, majd a mártásba tesszük. Ételízesítővel, szerecsendióval, borssal ízesítjük.

A karfiolt a forró mártásba forgatjuk és összemelegítjük. A megfőtt tojásokat félbevágjuk, majd a karfiollal tálba helyezzük. Megszórjuk a félretett zöldfűszerekkel, végül a metélőhagymával díszítjük. A sós burgonyát külön tálaljuk hozzá.

Vegetáriánusok számára is kitűnő egytál étel.

Idő. 45 perc.