Yamini Creative Commons License 2008.04.26 0 0 11349
Jaj olyat sikerült alkotnom, hogy még azt is megfontolnám hogy akár vegetáriánusnak is lehet lenni :D

Egy kis 1literes alutálcában csináltam tepsis krumplit, minden réteget vegetával szórtam meg meg egy kevés őrőltborssal, utána aláöntöttem egy kis fehérbort. (az ötletet egy husis receptből loptam. hagyma még kellett vna bele, de nem fért már a tálcába:D de a végén nem is hiányzott! amúgy csirkemell szeletekkel szól a recept, akár azt is lehet tenni bele és a családnak is kész a vacsora)

Mirelit zöldséget (bébirépa, bébikukorica, karfiol, talán zöldbab, brokkoli, cukkíni) kevés vajon kis vízzel, vegetával és majorannával megpároltam.

Mikor kész lett, akkor pedig zöldfűszeres mártással öntöttem nyakon a kettőt.

Megütötte a mennyei kategóriát!!!


Zöldfűszeres mártásban csak a petrezselyem volt friss (sajnos), amúgy ment bele metélőhagyma jó sok, lestyán, és...ööö...azt hiszem ennyi. A végén egy kis szerecsendió. A zöldeket vajon párolt hagymára tettem, 3 picike gerezd fokhagyma aztán növényi tejjel, majd tejszínnel főztem össze. (Kicsit megaprítottam botmixerrel időközben). Pici keményítő a sűrítéshez. Fűszerek: só, bors, kis vegeta.

Igazából a 3 dolog külön külön is tökjó (komolyan, még a zöldmártás is:D), de így együtt teljesen összeillő triót alkot!