klsderm Creative Commons License 2008.05.01 0 0 1985
Kedves Svdental!

Garanciában addig kezelem a pácienseimet, míg a „csoda” be nem következik. Ezt az elején egy megállapodásban tisztázom. Ezt Szabó dr.úrral kell rövidre zárnia. Miben egyeztek meg, ki, mikor, mit ígért. Szabó dr. úrnak van egy saját fóruma a honlapján (epi-derm.hu), ha személyesen nem éri el, úgy tegye fel írásban a kérdéseit.
De, mint mondtam, még nem láttam (ahogy Ön írta) vitiligóból sötéten kinövő szőrzetet.

Egy kicsit részletesebben: a vitiligo (pigmenthiány) pontos okát nem ismeri az orvostudomány, feltételezzük, hogy immunzavar, vitaminhiány, sérülés, irritáció, öröklődés, stb. okozza. A villanófény nemcsak a szőrt viszi, hanem a pigmentet is. Erről már írtunk, hogy ez jó is és rossz is lehet. Ha túl nagy energiával kezelünk, fennáll a veszélye a megégésnek, és sajnos ritka esetben az égésnyom hipopigmentációval gyógyul, - ami „művi” vitiligót jelent. Ezt elkerülendő a kezelőnek mindent meg kell tennie a biztonságért, alacsonyabb értéken kezelni, de akkor elhúzódhat a folyamat. Valószínűleg ez lehet az Ön esetében is.

Az Syneron ELOS gépek visszajeleznek (a koreaiak nem), hogy a leadott energia milyen százaléka alakul át hővé. Szabó dr.-nak Syneron gépe van.


Kádárdr
Előzmény: svdental (1977)