locsemege Creative Commons License 2008.05.08 0 0 332
Jó, tehát ha jól értem, a Te fogalomrendszeredben nincs éles különbség a kódolás és a titkosítás között, pusztán a standard eljárást nevezed kódolásnak, az erősebb eljárást titkosításnak.

Az, hogy a kulcs szabadon kóricál, nem probléma, hiszen az a nyilvános kulcs, éppen a titkosításhoz kell, a visszafejtésre alkalmatlan. Ha a publikus kulcsot nem juttatnád el a másik félhez, akkor az nem tudná a titkosítást elvégezni. Hiába fogják el a publikus kulcsot és a titkosított anyagot - ez ugye harmadik fél által elfogható -, azzal nem végezhető el a visszafejtés. Az már más kérdés, hogy ha a titkosítás gyenge, kellő számítási kapacitás esetén könnyen törhető a kód.

Egyébként az, hogy a titkosítás illegális, igen furcsa számomra, bár tudom, hogy egyes országokban így van. Magyarországon nem tudom, mi a helyzet. Olyan ez, mintha arra köteleznének, hogy jegyzeteld fel, mikor, kivel, mit beszélgettél személyes találkozóid alkalmával, s a hatóságok érdeklődésére ezt add át. Ez szerintem bőven személyiségi jogokat sért.
Előzmény: sajnos boka (331)