Yamini Creative Commons License 2008.05.10 0 0 11473
Pont a multkor vásároltam be fűszereket :)

Már fő a kaja, de mondd neked milyen recepted van! Meg egyéb jólbevált indiai kaják is jöhetnek :) Van itthon mild currym, garam masalám, római köményem (cumin), kurkuma amugyis volt itthon, meg tandoori masala keverékem van. És ma vettem cserepes koriandert, meg koriandermagot szoktam még megtörni ha az kell a receptbe. De eddig vöröslencsés daalokat főzőcskéztem csak :)


Amit én találtam az mondjuk konzerv csicseriborsóhoz szólt, de megfőztem előtte és kész.

Szóval így szól a recept: (Konyha-Trükkök topicból való)

Fűszeres burgonya- és csicseriborsó-leves (4 adag)

42 dkg leszűrt, leöblített csicseriborsó konzerv, 35 dkg kockára vágott burgonya, 42 dkg darabolt konzervparadicsom a levében, 10 dkg friss vagy fagyasztot zöldborsó, 1 szál negyedelt és vékonyan felszeletelt sárgarépa, 1 nagy fej finomra vágott hagyma, 2-3 gerezd zúzott fokhagyma, 1 ek olivaolaj, 1/4 tk kurkuma, 1/4 tk garam masala, 1/4 tk enyhe curry-keverék, 8,5 dl víz, 1/4 tk chilikrém, só, bors, aprított friss korianderlevél a tálaláshoz

A hagymát és fokhagymát megfuttatjuk az olajon, hozzáadjuk a sárgarépát, burgonyát, kurkumát, garam masalát és curryt, 1-2 percig pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, vizet, chilikrémet, jócskán megsózzuk, és takarékon, fedő alatt lassan kb 30 percig főzzük, néha megkeverve. Beletesszük a csicseri- és zöldborsót, még kb. 15 percig főőzük, amíg megpuhulnak a zöldségek. Megkóstoljuk, utánaízesítjük, ha szükséges, majd előmelegített tányérokban, korianderlevéllel megszórva tálaljuk.
Előzmény: andcsi30 (11472)