kutyala Creative Commons License 2008.05.14 0 0 4508
azért, mert tudom, hogy egy m3 beton mennyibe kerül, nem vagyok kőmíves. a laikus szó jelentése: nem szakmabeli. erről kár vitatkozni.

az én kérdésem: a nappaliban lévő fűtőeszköznek be kell fűtenie az egész lakást. ebből kb. 40m2 vele egy légtér, a kályha mögötti falon van egy nagyobb meg egy kisebb szoba. ezt légfűtéssel be lehet fűteni. vízteres kandallóval be lehet (a fűtésrendszerre van leállás az eszköz helyén). patkós cserépkályhával be lehet.

Sima cserépkályhával menne vagy nem? ez a kérdés. néhány ismerősömnek az a tapasztalata, hogy nagy légteret a cserépkályha nem tud átfűteni (ezt szakemberek által írt cikkekben is olvastam már, egy cserépkályha - egy szoba; a kályhától távoli sarkokban egy hidegebb télen könnyen penészesedhet, ha pár fokkal kevesebb van). nem véletlenül van (volt) a szobákban egy-egy cserépkályha, a konyhában sparhelt stb. ha egy kicsit tagolt a tér, akkor meg különösen kétségeim vannak.

indulatoktól mentes szakmai vitát szeretnék kezdeményezni. egyébként laikus vagyok (nem ez a szakmám), de tudok olvasni, és szelektálni az információhalmazban. a kinyilatkozatásoktól különösen hidegrázást kapok.
Előzmény: Törölt nick (4493)