Yamini Creative Commons License 2008.05.15 0 0 11508
óóó, málna málna málna!!! Mikor? hol? mehetek??? Léééégysziiii! Ígérem jóleszek! Hagyok nektek is! :D


A tócsni kérlekszépen egy szlovák eredetű étel, eredeti (?) nevén lepcsánka. Legalábbis arra északon úgy hívják ahol laktunk, az ország egyéb részén tócsni/tócsnyiként, sokan pedig nem is ismerik.
Hivatalos recept szerint reszelt krumpli, tojás, só-bos, kis üvegesre párolt hagyma + petrezselyem levél, liszt megfelelő arányú keverékéből áll, és nagyon finomságos :) (Csak valamiért sose sikerül reprodukálni nagymamám által készített lepcsánkát:S)
És még arról híres, hogy 14 éves koromban leégettem vele a fél alkaromat:D
Hátsó lángon főztem a pörköltöt, előtte sült a lepcsánka, és amikor hátul kevertem egyet a kaján az olaj akkorát pukkant, hogy kaptam kb 4×5cm-es pacát a karomra meg sok-sok apróbbat... Nagyon horrorisztikusan nézett ki a következő hetekben, de csodával határos módon mára nyoma sincs.

Hm-hm-hm, azt hiszem ma csinálnom kell egy ilyet :))

-11kg :)) jól éreztem én hogy mozog. A centivel a multkor is bajban voltam, mert határozottan nem tudok ugyanott mérni néhány ponton, így teljesen összevisszaságok képesek kijönni :)
Előzmény: MBibi (11507)