lefogyasztlak Creative Commons License 2008.05.15 0 0 1380
Aki ezt betartja, annak sikerülni fog a tartós és jelentős fogyás is - emellett a hangulata, teljesítőképessége és vérnyomása is sokat fog javulni:

1.)Étkezzél mindennap legalább 4-szer, de inkább ötször úgy, hogy reggelire és vacsorára lehetőleg csak hidegételt egyél: fehér kenyér, kifli és zsömle helyett barna, vagy rozskenyeret (kerüld a zsíros ételeket: szalonnát, oldalast, disznótoros ételeket). Tízóraira egy almát, vagy bármilyen gyümölcsöt, uzsonnára pl. egy gyümölcsös Aktíviát (ami gyorsítja az anyagcserét és még kellemes ízű is).Vacsorára a reggelire fogyasztott mennyiség harmadát fogyaszt csak el és mindez lefekvés előtt minimum 2, de inkább három órával történjen !
2.)Igyál meg mindennap 2, vagy 2.5 liter csapp, vagy ásványvizet. De ha nem tudsz a cukros üdítők ízeiről lemondani, akkor édesítőszeres üdítőt is ihatsz: mint pl. a Slice termékek, melyek olcsók és nem külöbözik az ízük a cukros üdítőktől. Egyébként nassolni is lehet néha, de az elfogyasztott édességek többnyire diabetikus termékek legyenek. úgy, mint pl. Ela nápolyi termékek: kakaós, diós és mogyorós ízekkel, de sok egyéb termék is van, amely ízében alig különbözik a valódi édességektől és csak 1-2 szeletet - ne többet !
3.)Menj ki a levegőre (lehetőleg mindennap) eleinte 20-30 percre, majd 40-50 percre és gyalogoljál viszonylag intenzív tempóban úgy, hogy a pulzusod ezidő alatt ne mehesssen 100-as érték alá és 140-es érték fölé. Vegyél ehhez pulzusmérőt. Egyenes úton gyorsgyaloglás 10 km/h, emelkedőn kicsit lassabban, de ott is intenzíven 5-8 km/h, lejtős utakon pedig lassú kocogással 15-20 km/h, de sose eröltesd a mozgást - ha elfáradsz, tarts rövidebb edzéseket, de akkor ismételd meg lehetőleg. Viszont edzés közben lehetőleg ne pihenjél, mert akkor nem fogsz tudni igazán fogyni. Persze az általad említett 8-10 kg leadása szerintem 2 hónap alatt sikerülni fog és aztán tartósan meg is marad.
Ha ideálisnak érzett súlyodat eléred, akkor se hagyd abba teljesen a mozgást, legfeljebb csökkentsd a hosszát és a fogyózás alatt megszokott étrendeden és azok gyakoriságán később se változtass és ne térj vissza a cukorfogyasztáshoz - sem édességben, sem üdítőkben, mert akkor visszahízol néhány hét alatt !