Yamini Creative Commons License 2008.05.16 0 0 11534
Jaja, ugyanezt mondtam én is, amikor a mirelit málnát emlegettem itt jópár hete. Fehérdobozos a nyerő :)
De a múltkor többfélét láttam a tescoban, majd megnézem. De olyan kéket tuti nem veszek.
AKkor inkább 2 szelet dinnye:D

Csavarj a virslire bacont, és süsd úgy ;) Ennyi mégiscsak jár, ha már szallonnáztok:)

A baconos máj régóta birizgálja a fantáziámat, de egyszer csináltam és teljesen idióta módon szorosan és 2 emeletben tettem bele egy jénai edénybe.........nem is értem hogy lehettem ilyen eszetlen, nade persze nem lett olyan amilyennek lennie kéne. Frissen még ettünk belőle, meg azért az íze nem volt rossz, de a harmadnapos maradéknak már a kutyám örült :)
A máj valahogy úgy veszem észre, amúgyis csak frissen jó.

De ha már máj, akkor mondok nektek egy receptet, ami sajnos csak ropogós friss fehérkenyérrel jó, de elvileg engedélyezve van ebédekhez egy szelet kenyér, úgyhogy akár tesztelhető is.

Szír máj néven fut

- fél kiló máj
- 2-3 FEJ fokhagyma (türelem a pucolgatáshoz)
- 1-2 citrom
- só, bors

A fokhagymát megpucoljuk és hosszában szeletekre vágjuk. Diónyi olajon kicsit megpirítjuk, majd ráfacsarunk citromlevet hogy jól átjárja. Ezt sózzuk kicsit, és ebbe megy bele a máj, rá a bors (őrölt fehete, pluszban kis fehéret is kaphat). Gyorsan átsül, a végén plusz só ha kell.

Tálaláskor a tányéron is meg kell csöpögtetni/csurgatni - ízlés szerint - citromlével.

Valami isteni!
És gyors is. Csak nekem minimum 1 óra a máj megpucolása (asszem kicsit túlzásba viszem:D).

Öcsém nem szereti a májat, de így készítve kifejezetten örül neki. Ha májat lát, akkor lelkesen kérdezi hogy szír máj lesz-e, ha nemleges a válasz, akkor ő nem vacsorázik, vagy ha mégis akkor fintorogva.
Előzmény: MBibi (11533)