elpy76 Creative Commons License 2008.05.21 0 0 227

Kedves Mwin és PAG!

 

Nagy öröm volt nézni a "before-after" sorozatot! Köszönet érte nektek! Sok képpel meg kellene valósítani ezt a régi-mai összehasonlítást, jó móka!

Technikailag úgy képzelem el, hogy a mai kép készítésekor nyomtatásban ki kellene vinni a helyszínre a régi képet is, mert igy lehet "pontosan beállni", ami egyáltalán nem könnyű feladat, utólag az elkészült képek felváltott nézegetésekor már könnyebb okosnak lenni, de amikor én csináltam ilyent (majd előkeresem), bizony elég tanácstalan voltam a helyszínen...

 

1. Szentháromság tér: A mai képe jobb helyről készült, hiszen a MABi sarka nem harap ki egy kis darabot a Polgármesteri hivatalból. Ha szigorúan "ugyanazt - ugyanonnan" játszuk, akkor pár lépés balra, hogy a mai képen is beleharapjon. Képkivágás, látószög jónak tűnik!

 

2. Gaál Péter u: Azok a mocsok autók, kitakarnak értékes részeket. Úgy gondolom, hogy a régi kép közelebb készült a kereszteződéshez és nagyobb látószöget használtak, mert a bal oldali épület tetőgerince az emlékmű tetejéhez képest a régi képen felette az új képen alatta metszené. Ehhez nagyobb látószög azaz "kissebb zoom" kell és pár méter előre.

 

3. Deák u. : Régen ez "csak" 2 sávos út volt, a készítés helye a régi padka síkjában volt (hiszen szinte függőleges a képen), azaz a mai részen a kanyarodó sáv előtti padkát kell alapul venni, tehát annak a síkjából kellene kattintani. Úgy gondolom a régi fotón itt is nagyobb látószöget használtak, mert a templomtorony viszintes hosszabbítása a Központi isi új épületének bejáratánál érné el a tetősíkot, az új képen egészen elér a régi épületig is...

 

Mindenképp elismerésem így is a "régi-új" képsorozatért! Köszönet érte a régiért, újért és egymáshoz helyezésért is!

 

LP

 

 

Előzmény: Mwin (220)