wawabagus Creative Commons License 2008.05.21 0 0 485

Sziasztok!

Még Nov-dec környékén látogattam el hozzátok ujj zsibbadás ügyében.

Azóta kiderült, hogy alagút szindrómám van (ulnaris-könyéki) és voltam fizikoterápiás kezelésen. Az elején kicsit javul a kezem, úgy éreztem, hogy "átmozgatta az áram" de aztán a többi kezelés hatását már nem igen éreztem.

 

Még mindig zsibbad a kis ujjam meg egy kicsit a gyűrűs is, de igazából nem zavar. Megszoktam. Viszont a mutató és hüvelyk ujjam meglehetősen legyengült. Nem annyira rossz a helyzet, mint nov-dec-ben, de nem 100-as. Az izomokat ott alig látni, kicsi lukak vannak a két ujj környékén. Viszont az ember annyira leleményes, hogy mindenhez hozzászokik. Igazából ehhez is hozzászoktam, mert mindent úgy csinálok, fogok, hogy jó legyen.

 

Na, de a fizikó után elmentem kontrollra, a doki meg átküldött a sport korházba, ott meg azt mondták, hogy a műtétet ajánlák. Olyan hülye voltam, hogy rá sem kérdeztem van-e más megoldás.

 

Én meg kicsit beijedtem, nem mintha nem gondoltam volna, hogy ez lehet a vége...ahogy a neten utána olvasgattam. Meg senki sem bíztatott, hogy a fiziko 100% sikerrel fog járni.

 

De van egy csomó kérdés, amit elfelejtettem feltenni a dokinak hirtelenjében.

Tud esetleg valaki rá vélaszolni?

1. Kell, hogy féljek ettől a műtéttől?

2. Nincs más mód, hogy segítsünk ezen a kézen?

3. Mennyire komoly a műtét?

4. Fáj-e?

5.  Garantált a gyógyulás?

6. Altatnak ilyenkor, vagy csak helyi érzéstelenítő? Melyik a jobb?

7. A seb fájni fog utána? Előfordulhat, hogy megint létrejön az alagút szindróma?

8. Csak ilyen drasztikus módszer létezik?

9. Mi lenne, ha nem operáltatnám meg?

 

Bocsánat, hogy ennyi kérdésem van, de hát mégsem vagdostatja magát fel az ember túl gyakran...szerencsére. Csak most kezdek belegondolni, hogy mibe mentem bele.

Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!!!!!!!!!

Y.