pertsi Creative Commons License 2008.05.21 0 0 7576
Nem ertem miert lenne ekvivalens egy orszag szeretete azzal hogy ismerem az összes hires embert, talalmanyt, ceget, nagy esemenyt es rajongok ertuk. Valamint azt sem ertem, hogy miert kizaro tenyezö ha valaki Magyarorszagot is szereti.
Szanom-banom bunömet, amiert lemertem irni a velemenyemet, tapasztalatomat a ralirol meg az "igazi" telaporol. Egy fan club-ban csak rozsaszin szemuveggel szabad irni:)

Szerintem erdemes megnezni a varosok közul Helsinkit, Tamperet. Esetleg Jyväskylät, bar ajanlott utananezni hogy mire lehet itt szamitani, mielött barki idelatogatna;) Erdekes lehet meg peldaul Oulu vagy Turku. Arrol nem irok, hogy _szerintem_ melyikeket nem erdemes, azt meg plane nem hogy miert, megint hitvitaba torkollna a dolog:)
Erdemes megnezni Ålando, minimum egy Stockholmba valo kompozas erejeig. Talan szerencsesebb nappal utazni Turkubol. A kompozas soran sokat tanulhatunk a finn kulturarol is:)

Aztan van rengeteg nemzeti park, ezek közul is erdemes megnezni parat, leginkabb - azok közul ahol mar jartam - az Oulanka Nemzeti Parkot tudom ajanlani, elegge lenyugözö. Több info: http://www.luontoon.fi/page.asp?Section=4984

Jo ötlet lehet kiberelni egy mökkit egy hetvegere, van eleg nagy valasztek, igenyeknek megfelelöen olyan helyre mehet az ember ami jolesik, egyik hely ahol ilyeneket talalhatunk: http://huvila.net/

Zenekedvelöknek ajanlani tudom hogy nezzen ki valamelyik fesztivalra a sok-sok közul: http://www.festarit.com/ Peldaul a jyväskyläi Sataman Yö fesztival iden eleg jonak igerkezik olyan fellepökkel mint Lauri Tähkä vagy a Battlelore:)

Tovabbiak: allatkert Ähtäriben, Koli Nemzeti Park, lappföldi nemzeti parkok...

Azt hiszem beszukult a gondolkodasmodom, mas hirtelen nem jut eszembe.